down20to20earth20poster.jpg

Down to Earth

  • Alle Leeftijden
  • Laatste Week


Deze film maakt deel uit van het 'HT-select' programma, een vast onderdeel van onze filmagenda. Het zijn bijzondere films die het waard zijn bekeken te worden. Elke twee weken voegen we zo een speciale titel toe aan ons programma. Het zijn mooie, ontroerende, grappige, bijzondere films.
De films worden een aantal keer per week ingepland voor een periode van slechts twee weken. Klik hier voor het HT-select programma.


Filminhoud
Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan; met maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de stamoudsten, de wijzen die nog nooit eerder geïnterviewd werden. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. Down to Earth voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

Down to Earth won de juryprijs op het Illuminate Film Festival 2015 en was de winnaar van de publieksprijs op het Spirit Film Festival 2015.


Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
  • gallery_006_200317_big.jpg
  • do1_200317_big.jpg
  • down1_200317_big.jpg
  • downtoearthposter_100417105113_big.jpg
Cast & Crew Renate Heinen en Rolf Winters
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Regie Renate Heinen en Rolf Winters
Genre Documentaire
Lengte 01:30
Jaartal 2017
Bioscoop 20 apr 2017
Kijkwijzer
  • Alle Leeftijden
  • Laatste Week

Reserveren

MaDiWoMatinee:
-
+
à € 6,50
MaDiWoMatinee:
-
+
à € 6,50

Volg ons