magic_131490044192104468_big.jpg

Live Opera The Magic Flute (Die Zauberflöte)Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

THE MAGIC FLUTE - live OPERA IN TWEE BEDRIJVEN.

JULIA JONES IS DE DIRIGENTE VAN DEZE BETOVERENDE PRODUCTIE VAN MOZARTS THE MAGIC FLUTE (Die Zauberflöte), DIE IS GEMAAKT VOOR THE ROYAL OPERA EN WORDT UITGEVOERD DOOR EEN SCHITTERENDE CAST MET ONDER MEER RODERICK WILLIAMS ALS PAPAGENO. Mozarts wereldberoemde opera wordt door regisseur David McVicar adembenemend tot leven gewekt in de schitterende decors van John Macfarlane.

Synopsis
Prins Tamino belooft de Koningin van de Nacht dat hij haar dochter Pamina zal redden van de tovenaar Sarastro. Hij gaat op weg, samen met de vogelvanger Papageno, maar dan blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

David McVicars klassieke enscenering doet recht aan zowel de ernst als de humor van Mozarts werk. Het publiek wordt meegevoerd naar een sprookjesachtige wereld vol dansende dieren, vliegende voertuigen en een oogverblindende sterrenhemel. De decors vormen een treffende achtergrond voor Mozarts caleidoscopische muziek, van het vocale vuurwerk door de Koningin van de Nacht en de lyrische liefdesduetten van Tamino en Pamina tot Papageno’s hartveroverende, volksliedachtige aria’s.

Behalve een komedie is The Magic Flute ook de verklanking van Mozarts spirituele overtuiging: Verlichtingsidealen als het zoeken naar wijsheid en deugdzaamheid vormen de grondslag van dit magische sprookje. The Magic Flute (Die Zauberflöte) was direct een doorslaand succes en werd door Mozarts veronderstelde rivaal Salieri beschreven als een ‘operone’ – een grootse opera.

Credits
MUZIEK: WOLFGANG AMADEUS MOZART

LIBRETTO: LORENZO DA PONTE

REGIE: DAVID MCVICAR

MUZIKALE LEIDING: JULIA JONES

 

Cast
TAMINO: MAURO PETER

PAMINA: SIOBHAN STAGG

PAPAGENO: RODERICK WILLIAMS

 

Informatie
GESCHATTE TIJDSDUUR: 3 UUR EN 10 MINUTEN, INCLUSIEF ÉÉN PAUZE. Gezongen in het duits, MET NEDERLANDSE ONDERTITELING.
KAARTPRIJS (INCLUSIEF EEN HAPJE EN EEN DRANKJE): € 23,50 PER PERSOON. HEB JE EEN CINEVILLEPAS, DAN BETAAL JE SLECHTS € 16,75 PER TICKET.
ALLE OPERA'S EN BALLETTEN VERTONEN WIJ OP DE BEGANE GROND IN ZAAL 1.
Tijden
Foto's
Trailer
Info

Deze film is te zien vanaf 20 sep 2017
Cast & Crew MAURO PETER
SIOBHAN STAGG
RODERICK WILLIAMS
Gesproken taal Duits
Ondertitelde taal Nederlands
Regie DAVID MCVICAR
Genre Live: Opera
Lengte 03:00
Jaartal 2017
Bioscoop 20 sep 2017
Kijkwijzer

Volg ons