Exhibition on Screen - Seizoen 4

 

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen begon vier jaar geleden een samenwerking met topmusea en -kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen.Verweven met biografieën, en exclusieve behind-the-scenes beelden van de galerieën, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers. 

Deze prachtige serie over geweldige kustenaars is nu ook te bewonderen in het Heerenstraat Theater. Het seizoen 2016-2017 opent op 9 november met de documentaire The Curious World of Hieronymus Bosch, naar aanleiding van de publiekstrekkertentoonstelling in het Noord-Brabants Museum.

 

In 2017 volgen onder meer de documentaires rembrandt (12 januari, encore seizoen 2) vanuit the national gallery in londen en het rijksmuseum in amsterdam. I, Claude Monet (21 februari), The Artist’s Garden: American Impressionism and the Garden Movement1887–1920’ (21 maart) vanuit het Florence Griswold Museum in Connecticut. VAN GOGH - A NEW WAY OF SEEING (27 APRIL, ENCORE SEIZOEN 2) vanuit het van gogh museum en Michelangelo: Love and Death (13 juni), te zien in de National Gallery, Londen.

 

De documentaires worden vervaardigd door gerenommeerde filmmakers die worden begeleid door uitvoerend producent en creatief directeur Phil Grabsky, een pionier op het gebied van de culturele documentaire. Kijkers lopen niet alleen door de tentoonstelling, ze krijgen ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren. De Exhibition on Screen-voorstellingen brengen de toeschouwer voorbij de tentoonstellingszaal, naar de hoeken en gaten van de musea en kunstwereld, daar waar de experts zich ophouden.

 

Ticketprijzen

normaal tarief: € 9,50

Senioren: € 8,50

studenten: € 7,50

de films zijn engels gesproken en nederlands ondertiteld.


Volg ons