Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Freedom Film Fest

Filmfestival over vrijheid en verschilmakers

Update: Helaas door de onzekerheid betreffende de openingstijden gedurende januari is besloten om het Freedom Film Fest uit te stellen naar en nog later bekend te maken nieuwe datum.

 

Het Heerenstraat Theater organiseert in samenwerking met Wageningen45 de eerste editie van dit Freedom Film Fest. Een filmfestival van 5 dagen waarin elke dag een film vertoond wordt met als thema “vrijheid” en “Verschilmakers”.

Gelijktijdig aan het filmfestival loopt de Short Film Competition, waarin een geselecteerd aantal jongeren tussen de 12 en 18 jaar is uitgedaagd om op zoek te gaan naar hun interpretatie in beeld en geluid op het thema Vrijheid en/of Verschilmakers. De jonge generatie neemt ons met zich mee en laat nieuwe perspectieven op dit thema zien. Een vakjury nomineert uit alle inzendingen 10 shortFilms die op de festivaldagen getoond gaan worden. Deze geselecteerde korte films worden op het Freedom Film Fest steeds persoonlijk ingeleid en vertoond gevolgd door een klassieke of recentere bekende feature film met eenzelfde invalshoek op het thema ‘vrijheid’. De bioscoopbezoeker kan stemmen op de beste shortFilm naar hun keuze. Ook zijn de films online te bekijken en kan er online worden gestemd.

Gelijktijdig aan het filmfestival loopt een short film-competitie speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In de competitie word je uitgedaagd om op zoek te gaan naar jouw interpretatie (in beeld en geluid) op het thema Vrijheid en/of Verschilmakers. Zo neem jij het publiek meer in de blik van de nieuwe generatie op dit thema.

Ben jij die jonge filmmaker en voel je je aangesproken door het thema Vrijheid en/of Verschilmakers? Doe dan mee en stuur jouw film in! Misschien moet je de film nog maken of heb je dit jaar al een film gemaakt met bovenstaande thema; voordat je aan de slag gaat, laat ons weten wie je bent en schrijf je nu hier in voor deelname.

Geen film(s) gevonden