Heerenstraat Theater & Junushoff

Cultuur verzamelt zich in Wageningen voor een spectaculaire combinatie!

We bundelen met plezier de krachten met Theater Junushoff voor twee mooie combinaties uit onze programma's voor het seizoen 18/19: tweemaal Shakespeare en tweemaal Balletklassiekers. We willen hiermee graag elkaars theateraanbod onder je aandacht brengen en omdat bioscoop en theater ieder hun eigen charme hebben en elkaar prachtig kunnen aanvullen.

Hiervoor beiden wij speciale combi-kaarten voor een goede prijs. Combi-kaarten zijn te koop aan de kassa’s van beide theaters, let op deze combi-kaarten zijn dan ook niet online te koop. 

Twee avonden Shakespeare voor € 46,00

Toneelgroep Maastricht
King Lear / William Shakespeare
Zaterdag 27 oktober 2018 om 19:30 uur in Grote Zaal Junushoff

‘King Lear’ is een klassieker die je een keer gezien moet hebben. Bol van gekonkel, verraad en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Regisseur Servé Hermans heeft een sterrencast tot zijn beschikking met onder anderen Huub Stapel als King Lear en Wilfried de Jong als de nar. De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar uitgerekend zijn oogappel weigert de vleierij van de andere zussen te overtreffen.

Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling. 

The Royal Ballet
Romeo and Juliet
Dinsdag 11 juni 2019 om 20:15 uur in het Heerenstraat Theater

Ook aan Shakespeares tragedie Romeo and Juliet valt niet te ontkomen, de befaamde moderne balletklassieker van Kenneth MacMillan is ook dit seizoen weer terug. Live vanuit The Royal Opera House in Londen komt het zwierige leven van Verona in de Renaissance met feesten en partijen voorbij op het witte doek onder begeleiding van de muziek van Prokofjev. We volgen het gedoemde liefdespaar van de Montagues en de Capulets in deze romantische tragedie.

Klik hier voor meer informatie over deze vertoning. 

Twee avonden Balletklassiekers van Tsjaikovski voor € 47,50

The Royal Moscow Ballet
The Sleeping Beauty
Donderdag 28 maart 2019 om 20:15 uur in Grote Zaal Junushoff

The Royal Moscow Ballet was vorig seizoen voor het eerst in Junushoff te zien en gaf daarbij een indrukwekkende proeve van bekwaamheid af met ‘Swan Lake’. Hun inspirerende versie van het beroemde ballet ‘The Sleeping Beauty’ op de prachtige muziek van Tsjaikovski is nu in Wageningen te zien. Anatoly Emelianov, choreograaf en eerste solist van het Russische gezelschap, baseert zich op de oorspronkelijke, sprankelende versie uit 1890 van de legendarische Marius Petipa en voegt er frisse elementen aan toe.

Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling. 

The Royal Ballet
The Nutcracker
Maandag 3 december 2018 om 20:10 uur in het Heerenstraat Theater

The Nutcracker, de publieksfavoriet in het repertoire van The Royal Ballet, luidt de wintermaand betoverend in. Deze productie met de geliefde muziek van Tsjaikovski en onder leiding van Peter Wright is een van de langstlopende versies van The Nutcracker. Met dansende sneeuwvlokjes en fonkelende decors nemen Clara en haar Notenkraker je mee op een magische reis naar het Zoete Koninkrijk.

Klik hier voor meer informatie over deze vertoning.