Water Lilies of Monet: The Magic of Water and Light

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma.

Water Lilies By Monet: The Magic of Water and Light

Een betoverende documentaire over de beroemde Franse schilder Claude Monet, zijn meesterwerken, obsessies en passies. De film geeft een uniek beeld van Monet’s schilderijen die momenteel te bewonderen zijn in het Marmottan Museum, Orangerie Museum, Orsay Museum en Giverny, allen in Parijs. Deze film is geïnspireerd op de internationale bestseller Mad Enchantment: Claude Monet and the Painting of the Water Lilies (2016), geschreven door Ross King.

De documentaire laat het verhaal zien van Claude Monet, de schilder die geobsedeerd was door water en licht en dit omzette tot magische meesterwerken die tot op de dag van vandaag duizenden mensen bekoren. Aan de hand van zijn schilderijen vertellen experts over de radicale elementen in zijn werk, die een revolutie teweegbrachten in de moderne kunst. De film neemt de kijker mee langs mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. De zoektocht eindigt in de tuin van Monet zelf waar hij in zijn laatste jaren de bekende waterlelies schilderde.water_lilies_of_monet_the_magic_of_water_and_light242240565large_131910709674775521_big.jpg

Cast & Crew
Elisa Lasowski

Regie
Gianni Troilo

Lengte
1:20

Kijkwijzer

  • monet_131910709814111116_big.jpg