Asbury Park: Riot Redemption Rock 'n Roll

“Asbury Park: Riot, Redemption, Rock n Roll” vertelt het verhaal van de geteisterde stad Asbury Park, en hoe de kracht van muziek een gescheiden gemeenschap samenbrengt. Wat ooit een rustige kuststad was barste op een hete zomer uit tot een bakermat van burgerlijke onrust, het verlamde de stad voor de komende 45 jaar. Asbury Park werd letterlijk in twee gedeeld door treinsporen, Rellen verwoestten de legendarische jazz en blues scene, maar uit de vlammen van de brandende stad werd het iconische Jersey Sound geboren.

In de documentaire keren lokale helden Steven Van Zandt, Southside Johnny en Bruce Springsteen terug naar het legendarische Upstage, de psychedelische after-hours-club waar ze hun carrière begonnen. Inclusief interviews en optredens uit vier en een half decennia rockgeschiedenis. Upstage blijft een een perfecte tijdscapsule van de club die beide zijden van de spoorwegen met elkaar verbond en een broeihaard was voor de jonge talenten van Asbury. Het is de muziek die Asbury Park een nieuw leven gunde, terwijl de stad nu geniet van een langverwachte heropleving.

In de bioscoopversie van de documentaire zijn nooit eerder vertoonde beelden te zien van Van Zandt, Southside Johnny en Bruce Springsteen van het nu legendarische optreden in het uitverkochte Paramount Theatre. Ze wisselen bovendien muzikale ideeën uit met een groep 11-jarige rockers die bewijzen dat de beste dagen van de stad misschien nog moeten komen.

688x1032_Asbury_Park_One_Sheet_Artwork_USA_131986773179505663_big.jpg

Cast & Crew
teven Van Zandt, Southside Johnny, Bruce Springsteen, David Sanctious

Regie
Tom Jones

Lengte
1:52

Kijkwijzer

Gesproken taal
Engels

Ondertitelde taal
Nederlands


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

Helaas, deze voorstelling is uitverkocht!
  • Bruce_Stevie1_131986781729925485_big.jpg