Live Opera Don Pasquale

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen worden vertoond in zaal 1 op de begane grond en zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 

Don Pasquale - Live Opera
Donderdag 24 oktober 2019 om 20:30 uur

Royal Opera favoriet Bryn Terfel leidt de cast voor deze nieuwe productie van Donizetti's komedie over huiselijk drama over twee generaties. Het geestige verhaal van een man van middelbare leeftijd, wiens vermeende jonge vrouw hem continue te slim af is - met haar eigen romantische bedoelingen - heeft het publiek lange tijd verrukt en verrast, maar ook met de sprankeling van zijn muziek en de virtuoze vaardigheid van zijn performers. De opwindende productie van Damiano Michieletto laat zien hoe hedendaags de personages zijn en hoe ontroerend het verhaal is.

Synopsis 
Norina, een jonge weduwe en haar aanbidder Ernesto, neef van de rijke, oudere vrijgezel Don Pasquale vertellen hem dat zij van plan zijn om te trouwen. Don Pasquale is hier niet gelukkig mee en besluit om zelf te trouwen en een eigen zoon voort te brengen, om zo Ernesto te onterven. De twee geliefden proberen hem van zijn trouwplannen af te brengen. De verklede Norina (Sofronia) zet met behulp van de sluwe dokter Malatesta een 'schijnhuwelijk' vol turbulentie en ellende in scène.

Credits 
Muziek: Gaetano Donizetti
Libretto: Giovanni Ruffini, Gaetano Donizetti
Regisseur: Damiano Michieletto
Dirigent: Evelino Pidòposterdonpasquale_132034383375674943_big.jpg

Cast & Crew
Bryn Terfel, Olga Peretyatko, Ioan Hotea, Mariusz Kwiecien

Regie
Damiano Michieletto

Lengte
3:30

Kijkwijzer

Gesproken taal
Italiaans

Ondertitelde taal
Nederlands


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

dodo 24 oktoberokt 20:30
Zaal 1
  • royal2_132033776195862060_big.jpg