Live Ballet Concerto / Enigma Variations / Raymonda Act III

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen worden vertoond in zaal 1 op de begane grond en zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 

Concerto / Enigma Variations / Raymonda Act III - Live Ballet (gemengd programma)
Dinsdag 5 november 2019 om 20:15 uur

Van de klassieke oorsprong van The Royal Ballet tot de choreografen uit eigen land die Brits ballet op het wereldtoneel zetten, benadrukt dit programma de veelzijdigheid van het gezelschap.

Concerto
 
Jeugdige energie en technische precisie worden gecombineerd in het virtuoze ballet van Kenneth MacMillan, op de muziek van Shostakovich's Tweede pianoconcerto.

Credits 
Choreografie: Kenneth MacMillan
Muziek: Dmitry Shostakovich

Enigma Variations 
De essentie van het Britse ballet, met muziek van Elgar, prachtige ontwerpen van Julia Trevelyan Oman en de kenmerkende choreografische stijl van Ashton.
 
Credits 
Choreografie: Frederick Ashton
Muziek: Edward Elgar

Raymonda Act III 
De laatste akte van Petipa's grote balletklassieker, die enkele van de grootste choreografieën uit het Russische ballet bevat, werd bewerkt door Rudolf Nureyev.
 
Credits 
Choreografie: Rudolf Nureyev
Muziek: Alexander Glazunov
posterconcerto_132034389587119507_big.jpg

Cast & Crew

Regie
Kenneth MacMillan, Frederick Ashton, Rudolf Nureyev

Lengte
2:30

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 05 novembernov 20:15
Zaal 1
  • royal4_132033776507140675_big.jpg