Live Ballet The Sleeping Beauty

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen worden vertoond in zaal 1 op de begane grond en zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 

The Sleeping Beauty - Live Ballet
Donderdag 16 januari 2020 om 20:15 uur

Laat je met The Royal Ballet meevoeren naar een betoverde wereld van prinsessen, feeënmoeders en magische spreuken in deze kenmerkende productie van het klassieke ballet van Petipa, met de glorieuze muziek van Tsjaikovski.

The Sleeping Beauty heeft een speciale plaats in het repertoire van The Royal Ballet. Het was het ballet waarmee het bedrijf in 1946 na de Tweede Wereldoorlog het Royal Opera House heropende, de eerste productie in zijn nieuwe huis in Covent Garden. Margot Fonteyn danste de rol van de mooie prinses Aurora in de eerste uitvoering, met Robert Helpmann als Prins Florimund. Zestig jaar later, in 2006, werd de originele opvoering van 1946 door de toenmalige directeur van The Royal Ballet Monica Mason en Christopher Newton nieuw leven ingeblazen, waardoor de prachtige ontwerpen en glinsterende kostuums van Oliver Messel op het toneel verschenen.
 
Synopsis
 
De boze fee Carabosse is woedend dat ze niet is uitgenodigd voor de doop van prinses Aurora. Ze geeft de baby een spoel en zegt dat de prinses op een dag haar vinger erop zal prikken en zal sterven. De Lila Fee maakt haar eigen doopgift een verzachting van Carabosse's vloek: Aurora zal niet sterven, maar zal in een diepe slaap vallen, die alleen de kus van een prins zal verbreken.
 
Credits 
Choreografie: Marius Petipa, Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon
Muziek: Pyotr Il’yich Tchaikovskypostersleeping_132034392165820752_big.jpg

Cast & Crew

Regie
Marius Petipa, Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon

Lengte
2:30

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

dodo 16 januarijan 20:15
Zaal 1
  • Royaloperahouseexterior_132033776866877443_big.jpg