Live Opera Fidelio

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen worden vertoond in zaal 1 op de begane grond en zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 

Fidelio - Live Opera
Dinsdag 17 maart 2020 om 20:15 uur

De enige opera van Beethoven is een meesterwerk, een opbeurend verhaal over risico en triomf. In deze nieuwe productie, onder leiding van Antonio Pappano, speelt Jonas Kaufmann de politieke gevangene Florestan, en Lise Davidsen zijn vrouw Leonore (vermomd als 'Fidelio') die hem uitdaagt om hem te redden.

De ingrediënten van huiselijke intriges, vastberaden liefde en de wreedheid van een drukkend regime staan samen in een sterk meerstemmige compositie. De muziek is uitmuntend en de nieuwe enscenering van Tobias Kratzer brengt de duistere realiteit van de Franse Revolutionaire 'Terror' samen de huidige tijd om Fidelio's inspirerende boodschap van gedeelde menselijkheid te verlichten.

Synopsis 
Wanneer de straatarme dichter Rodolfe, de naaister Mimì ontmoet, worden ze meteen verliefd. Maar hun geluk wordt bedreigd wanneer Rodolfo verneemt dat Mimì ernstig ziek is.

Credits 
Muziek: Ludwig van Beethoven
Regisseur: Tobias Kratzer
Dirigent: Antonio Pappano

fidelio_132034397773779610_big.jpg

Cast & Crew
Lise Davidsen, Jonas Kaufmann, Georg Zeppenfeld, Simon Neal, Amanda Forsythe, Robin Tritschler, Egils Siliņš, Filipe Manu, ByeongMin Gil

Regie
Tobias Kratzer

Lengte
3:00

Kijkwijzer

Gesproken taal
Duits

Ondertitelde taal
Nederlands


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi17maartmrt 20:15
Zaal 1
  • Royaloperahouseexterior_132033775788781411_big.jpg