Live Opera Elektra

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen worden vertoond in zaal 1 op de begane grond en zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 

Elektra - Live Opera  
Donderdag 18 juni 2020 om 20:45 uur

Strauss' spannende en gedurfde bewerking van de Griekse tragedie krijgt een nieuwe enscenering van de bekroonde Christof Loy. Antonio Pappano dirigeert muziek dat geweld combineert met momenten van uitzonderlijke tederheid in zijn eerste Strauss-interpretatie voor The Royal Opera sinds 2002. De uitstekende cast bevat Nina Stemme (Brünnhilde in Der Ring des Nibelungen van vorig seizoen) in de titelrol en Karita Mattila in haar roldebuut als de achtervolgde koningin Klytämnestra.

Synopsis 
De strijd van het Griekse leger tegen Troje, aangevoerd door Agamemnon, kostte het leven van zijn dochter Iphigenie. In een spreuk sprak een ziener uit dat Agamemnon`s dochter het eerste slachtoffer zou zijn. Tegen de wil van Klytemnestra, haar moeder, gehoorzaamde de vader toch de goden en doodde Iphigenie. Na terugkeer van zijn zegetocht werd hij door zijn vrouw en haar minnaar Aegist vermoord.

Credits 
Muziek: Richard Strauss
Regisseur: Christof Loy
Dirigent: Antonio Pappanoposterelektra_132034401501465430_big.jpg

Cast & Crew
Nina Stemme, Sara Jakubiak, Karita Mattila, Christof Fischesser, Joseph Kaiser, Thomas Faulkner, Madeleine Pierard

Regie
Christof Loy

Lengte
3:00

Kijkwijzer

Gesproken taal
Duits

Ondertitelde taal
Nederlands


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

dodo 18 junijun 20:45
Zaal 1
  • royal5_132033777882824151_big.jpg