Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download EdgeBotticelli: Florence and the Medici

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma.

Botticelli: The Florence and the Medici


Geraffineerde ontwerper, revolutionare portraitor, uitzonderlijke tolk van zijn tijd; Sandro Botticelli, de uitvinder van schoonheid.


Hoewel hij een van de eigengereide schilders van de Italiaanse renaissance was, werd hij na zijn dood al snel vergeten. Zijn werk werd pas herontdekt aan het einde van de 19de eeuw, toen een Engelse kunstenaarsgroep genaamd pre-raffaellieten zijn schilderijen als inspiratiebron gebruikten. Deze herontdekking initieert een authentieke Botticelli-mania, die door gaat tot vandaag. Van Salvador Dali aan Andy Warhol, David LaChapelle naar Jeff Koons en Lady Gaga, niemand lijkt immuun voor de eeuwige charme van Botticelli en zijn kunst.
bottiposter_132202071553528762_big.jpg

Regie
Marco Pianigiani

Lengte
1:30

Kijkwijzer

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
14-01-2021
Wil je een reminder? Je krijgt een e-mail als je tickets kan kopen voor deze film. 
Stuur mij een E-mail


  • Botticelliprimavera_132202073149984141_big.jpg
  • La_nascita_di_Venere_Botticelli_132202073238743802_big.jpg