Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Koolhoven kijkt Eastwood in het Park

Als onderdeel van de Wageningse Cultuurzomer worden er de hele zomer films vertoond het Torckpark. Wil je weten wat er nog meer te beleven, doen en zien is? Het volledige programma van de Wageningse Cultuurzomer vind je hier…

Programma Film in het Park:
Vanaf 2 juli zijn er wekelijks films te zien in het Torckpark. Deze vertoningen organiseren we samen met Movie-W, Jazz in Wageningen, Cineville, Wageningen UR en Wageningen 45! Bekijk hier het complete buitenfilmprogramma.Koolhoven Kijkt Eastwood in Torckpark

De Wageningse Cultuurzomer wordt afgesloten door niemand minder dan Martin Koolhoven. Eén van Nederlands bekendste filmregisseurs (o.a. Brimstone en Oorlogswinter) zoomt in op één van de meesterregisseurs van Hollywood: Clint Eastwood.

Voorafgaand aan één van de grote werken van Clint Eastwood geeft Martin Koolhoven zijn kijk op film. Hij doet dat als liefhebber, vakidioot en professional. En dat hij dat mooi weet over te brengen is sinds zijn serie De Kijk van Koolhoven algemeen bekend.

In ‘ons’ Torckpark vertelt Martin Koolhoven in de buitenlucht waarom Clint Eastwood zo’n grootheid is. Aansluitend vertonen we natuurlijk één van de vele grote klassiekers uit Eastwoods oeuvre. Welke film dat is, dat houden we nog even geheim.

Over Clint Eastwood
Clint Eastwood debuteerde in 1955 als acteur. Hij brak door in de zogenoemde spaghettiwestern. De in Italiaanse studio's geproduceerde films waren in de jaren zestig en begin jaren zeventig enorm populair bij het grote publiek.

Na de tv-serie Rawhide volgen westerns als For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly. Kenmerkend voor Clint Eastwood zijn in die tijd zijn stoïcijnse blik en de sigaar in zijn mondhoek. Zoals een regisseur ooit zei: "Ik kon hem twee verschillende houdingen laten aannemen: één met hoed en één zonder."

Begin jaren zeventig maakte Clint Eastwood de metamorfose door van cowboy naar politieman. In de filmreeks Dirty Harry zette hij de jacht in op de Zodiac Killer. Vanaf de jaren tachtig neemt Clint Eastwood steeds vaker de regie voor zijn rekening van de films waarin hij (meestal) zelf speelt. Met name in Unforgiven (1992), waarin hij terugkeert naar zijn cowboyroots, ging hem dat uitstekend af. Resultaat: een Oscar voor beste film en beste regie. Ook in 2004 is daar de 'dubbel' met een Oscar voor beste film en beste regie, dankzij de dramafilm Million Dollar Baby. Clint Eastwood speelt daarin de houder van een boksschool in een kansarme buurt.

De iconische acteur/regisseur denkt nog lang niet aan pensioneren, op dit moment werkt hij aan zijn nieuwste film Cry Macho.


Belangrijke info     


film in het parkCLINTEASTWOOD1_132689222681441765_big.jpg

Cast & Crew
Clint Eastwood, Martin Koolhoven

Regie
Clint Eastwood

Land van herkomst
Verenigde Staten

Gesproken taal
Engels

Ondertitelde taal
Nederlands

Productiejaar
2021

Lengte
2:30 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

zozo 22 augustusaug 21:30
Torckpark
  • lintro1619219508_132685706646560574_big.jpg
  • 1140clinteastwood.web_132685706757732282_big.jpg
  • ClintEastwood_132685706845749946_big.jpg
  • clinteastwoodmain_132685707948562533_big.jpg