Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Deze film is onderdeel van Arts in Cinema; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma.

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Lange tijd was niemand ge√Įnteresseerd in de kunst van het Impressionisme. Kunstenaars als Monet, Degas en Renoir werden belastert, aangevallen, met als gevolg dat zij straatarm achterbleven.

Toen gebeurde er iets opmerkelijks. Een nieuw soort verzamelaars kwam op en al snel streden zij om elk werk van deze nieuwe, radicale kunstenaars dat zij konden vinden. Onder hen was de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen. Het was een buitengewoon moment in de kunstgeschiedenis, vol drama, intriges en bedrog. Sommige verzamelaar herkennen we misschien, andere niet, maar Hansen legde een opmerkelijke collectie aan in zijn zomerhuis Ordrupgaard, in de buitenwijken van Kopenhagen. Exhibition On Screen vertelt zijn fascinerende verhaal en brengt, met exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen, de buitengewone collectie naar het grote scherm in glorieuze high-definition. Van Hansen’s prachtige huis en tuinen in Ordrupgaard tot de straten van het bohemienachtige Parijs, deze film neemt u mee op een reis naar enkele van de beste voorbeelden van 19e-eeuwse Franse kunst die ooit zijn verzameld.

Over de galerie: De Ordrupgaard Collection van Denemarken is een schatkamer met enkele van de mooiste impressionistische werken die ooit geschilderd zijn. Zij omvat realistische schilderijen van Corot, Delacroix en Courbet; landschappen van Monet, Pissarro, Cézanne en Sisley; en prachtig geobserveerde portretten van Degas, Manet, Morisot en Gonzalès.Regie
David Bickerstaff

Land van herkomst
United Kingdom

Gesproken taal / Spoken Language
Engels / English

Ondertitelde taal / Subtitle Language
Nederlands / Dutch

Genre
Documentaire, Expositie

Productiejaar
2022

Lengte
1:55 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

didi 04 oktoberokt
  • danish1_132922687324361224_big.jpg
  • danish3_132922687380533182_big.jpg
  • danish4_132922687436519532_big.jpg
  • danish5_132922687471939316_big.jpg

Suggesties