Raphael Revealed

Deze film is onderdeel van Arts in Cinema; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma.

Raphael Revealed

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. Exhibition On Screen kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen, waarvan er meer dan honderd voor het eerst zijn samengebracht, viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino. Met ongeëvenaarde bruiklenen van het Louver, Uffizi, National Gallery of Art, het Prado Museum en meer, bieden de tentoonstelling en deze film een ongekende kans om de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te zien.

Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht.

Raphael was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze buitengewone tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien.Regie
Phil Grabsky

Land van herkomst
United Kingdom

Gesproken taal / Spoken Language
Engels / English

Ondertitelde taal / Subtitle Language
Nederlands / Dutch

Genre
Documentaire, Expositie

Productiejaar
2022

Lengte
1:53 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
17-11-2022
Wil je een reminder? Je krijgt een e-mail als je tickets kan kopen voor deze film. 
Stuur mij een E-mail


  • raph1_132923411622253082_big.jpg
  • raph2_132923411686871918_big.jpg
  • raph3_132923411716959876_big.jpg
  • raph4_132923411750084748_big.jpg

Suggesties