Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Sunflowers

Deze film is onderdeel van Arts in Cinema; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma.

Sunflowers

Het grootste verhaal ooit geschilderd.Een unieke mogelijkheid om deze reeks spectaculaire schilderijen, als nooit tevoren, te zien.

Vijf van de beroemde Zonnebloemen uit Arles uit collecties in Londen, Philadelphia, Tokyo, München en Amsterdam. De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende blik geworpen op de 5 openbare versies van Zonnebloemen in een vaas. En opnieuw opende het Van Gogh Museum exclusief de deuren voor Exhibition On Screen.

Ze zijn onmiddellijk herkenbaar, maar deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee deze werken zijn omringt. Waarom, bijvoorbeeld, koos Van Gogh de exotische Zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon? Inderdaad, wanneer is de Zonnebloem zelf in Europa aangekomen en hoe reageerden vroegere kunstenaars hierop? Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden? Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München reisde om alle vijf de werken in ongelooflijk high-definition detail te filmen.

Elk schilderij is anders en heeft zijn eigen unieke verhaal, over een van de beroemdste en turbulentste periodes in de kunstgeschiedenis. Alle vijf de schilderijen worden nu ook geacht in zo’n delicate staat te verkeren dat er nooit meer een tentoonstelling zal zijn met alle vijf naast elkaar. Alleen in deze film krijg je de kans om dat op het scherm te zien, in een virtuele tentoonstelling. Deze film brengt het publiek op vele nieuwe niveaus inzicht in zowel de schilderijen als in Vincent Van Gogh.EOSSunflowers_132923432812047802_big.jpg

Regie
David Bickerstaff

Land van herkomst
United Kingdom

Gesproken taal / Spoken Language
Engels / English

Ondertitelde taal / Subtitle Language
Nederlands / Dutch

Genre
Documentaire, Expositie

Productiejaar
2022

Lengte
1:50 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

didi 24 meimei
vrvr 27 meimei
didi 31 meimei
  • sun1_132923418071491206_big.jpg
  • sun3_132923418113610313_big.jpg
  • sun4_132923418141940414_big.jpg
  • sun5_132923418183454050_big.jpg

Suggesties