Koolhovens Keuze Eurocrime: RocknRolla

Deze film is onderdeel van Koolhovens Keuze, een miniserie waarin Martin Koolhoven komt spreken over films die de loop van de filmgeschiedenis veranderden. Aansluitend de film. Zie HIER alle afleveringen.


Eurocrime: RocknRolla

Deze keer is het thema Eurocrime. Het eerste uur gaat Martin in op het thema door fragmenten van andere films te laten zien en deze op kenmerkende wijze te verbinden met de hoofdfilm van vandaag: RocknRolla.

Regisseur Guy Ritchie wordt gezien als één van de (her)uitvinders van het Eurocrime filmgenre. Met zijn eerste films Lock, Stock and Two Smoking Barrels en natuurlijk Snatch zette hij zichzelf en de Britse cinema weer terug op de kaart. In het latere RockNRolla zie je goed de indrukwekkende hand van deze meester.

"A story of sex, thugs and rock 'n roll." Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen valt. Vanuit alle uithoeken verschijnen de ge√Įnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).Cast & Crew
Gerard Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba

Regie
Guy Ritchie

Land van herkomst
VK, VS, Frankrijk

Gesproken taal / Spoken Language
Engels, Russisch

Genre
Actie, Thriller

Productiejaar
2008

Lengte
3:24 (incl. 30 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

zaza29oktoberokt
  • rollajpg_133053896662471495_big.jpg
  • rollajpg2_133053896683741039_big.jpg
  • image_4133822_133053896726094453_big.jpg

Suggesties