Koolhovens Keuze Superhelden: Batman Returns

Deze film is onderdeel van Koolhovens Keuze, een miniserie waarin Martin Koolhoven komt spreken over films die de loop van de filmgeschiedenis veranderden. Aansluitend de film. Zie HIER alle afleveringen.


Superhelden: Batman Returns

Deze keer is het thema Superhelden. Het eerste uur gaat Martin in op het thema door fragmenten van andere films te laten zien en deze op kenmerkende wijze te verbinden met de hoofdfilm van vandaag: Batman Returns (1992)

Superhelden zijn niet meer weg te denken uit de wereld van de film. Om de zoveel jaar wordt het verhaal van Batman nieuw leven in geblazen. Begin jaren '90 tekende Tim Burton voor de regie en Micheal Keaton voor de titelrol. En Danny DeVito vormde samen met Michelle Pfeiffer één van de meest iconische schurkenduo's uit de geschiedenis van Hollywood.

Penguin, een teruggetrokken en mismaakt schepsel, heeft een briljant brein en een onverzadigbare drang naar wraak. Hij vormt een vreemd bondgenootschap met de sluwe zakenman Max Schreck. Samen jagen ze de inwoners van het stadje Gotham continu de stuipen op het lijf. Penguin wordt bijgestaan door een legertje trouwe aanhangers, dat al zijn duivelse plannen uitvoert. Wanneer hij het afschuwelijke idee opvat om Gotham te vernietigen, komt hij echter oog in oog te staan met Batman, de beschermer van deze stad.Cast & Crew
Michael Keaton, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Michael Gough, Pat Hingle, Michael Murphy

Regie
Tim Burton

Land van herkomst
US

Gesproken taal / Spoken Language
Engels

Genre
Actie

Productiejaar
1992

Lengte
3:36 (incl. 30 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

zozo11decemberdec
  • bat2_133053901565625697_big.jpg
  • batmanreturns1992e_133053901593477321_big.jpg
  • bat1_133053901622149205_big.jpg

Suggesties