Cow

Een kalf wordt geboren. Voor Luma, een ervaren moeder, is dit routine. Ze likt haar pasgeboren kalf voordat het van haar wordt weggenomen. Het leven van Luma is een aaneenschakeling van inseminatie, baren en gemolken worden. In Cow volgt regisseur Andrea Arnold (Fish TankI, American Honey) het dagelijkse leven van een melkkoe. De camera zit zo dicht op haar huid dat zij de filmmaakster regelmatig omver loopt. Het resultaat is een intiem en puur cinematografisch portret van een individu dat gevangen zit in een kil systeem. Andrea Arnold: “De film is een poging om stil te staan bij koeien. Om zowel de schoonheid als de ellende van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. Het is een film over de dagelijkse werkelijkheid van een melkkoe en de erkenning van de geweldige dienst die ze ons bewijst.”

Regie
Andrea Arnold

Gesproken taal / Spoken Language
Engels / English

Ondertitelde taal / Subtitle Language
Nederlands / Dutch

Genre
Documentaire

Productiejaar
2021

Lengte
1:58 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

didi 04 oktoberokt
wowo 05 oktoberokt
  • Cow_133080585576081042_big.jpg
  • Cow_133080585584098838_big.jpg

Suggesties