ROH_ALICE_OneSheet_[DUTCH]_131525338540592519_big.jpg

Live Ballet Alice's Adventures in WonderlandDeze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

ALICE' S ADVENTURES IN WONDERLAND - BALLET IN DRIE BEDRIJVEN.

VOLG ALICE OP HAAR TOCHT DOOR HET KONIJNENHOL IN CHRISTOPHER WHEELDONS UITBUNDIGE BALLET, DAT IS GEÏNSPIREERD OP HET GELIEFDE BOEK VAN LEWIS CARROLL.

Synopsis
Op een zonnige middag ziet Alice tijdens een tuinfeestje tot haar verbazing Lewis Carroll, een vriend van haar ouders, in een wit konijn veranderen. Als ze hem achtervolgt tot in een konijnenhol, worden de gebeurtenissen steeds merkwaardiger… Alice komt terecht in Wonderland, waar ze de meest vreemde wezens ontmoet. Ze raakt diep onder de indruk van de charmante hartenboer, die op de vlucht is vanwege taartendiefstal. Maar als de verwarring ten top stijgt, schrikt Alice met een ruk wakker. Was het allemaal maar een droom?

Christopher Wheeldons Alice’s Adventures in Wonderland bestormde in 2011 het podium met een explosie aan kleuren, magische scènes en choreografische vondsten. De muziek van Joby Talbot combineert een hedendaags klankenpalet met hartveroverende melodieën die teruggrijpen op negentiende-eeuwse balletklassiekers. Het hoogst originele en oogverblindende decorontwerp van Bob Crowley maakt gebruik van zo uiteenlopende zaken als poppenspel en projectie om Wonderland zo realistisch mogelijk ten tonele te voeren.

Alice ontmoet een hele reeks buitengewone, maar direct herkenbare personages, van de overspannen hartenkoningin – die een hilarische parodie op het beroemde Rozenadagio uit De Schone Slaapster ten beste geeft – tot een als kaartspel verkleed corps de ballet, een kronkelende rups en een tapdansende Gekke Hoedenmaker. Maar het ballet gaat ook de duisterder onderstromen van het verhaal van Lewis Carroll niet uit de weg: de nachtmerrieachtige keuken, de griezelig lichaamloze Cheshire Cat en de uitzinnige theevisite worden allemaal levendig in beeld gebracht. Het smaakmakende resultaat, waarin dans van wereldformaat samengaat met betoverend familieamusement, toont The Royal Ballet op zijn best.

Credits
CHOREOGRAFIE: CHRISTOPHER WHEELDON
MUZIEK: JOBY TALBOT

Informatie
GESCHATTE TIJDSDUUR: 2 UUR EN 50 MINUTEN, INCLUSIEF TWEE PAUZES.
KAARTPRIJS (INCLUSIEF EEN HAPJE EN EEN DRANKJE): € 23,50 PER PERSOON. HEB JE EEN CINEVILLEPAS, DAN BETAAL JE SLECHTS € 16,75 PER TICKET.
ALLE OPERA'S EN BALLETTEN VERTONEN WIJ OP DE BEGANE GROND IN ZAAL 1.


Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Regie
Genre Live: Ballet
Lengte 02:15
Jaartal 2017
Bioscoop 23 okt 2017
Kijkwijzer

Reserveren

Live Opera/Ballet:
-
+
à € 23,50

Volg ons