ROH_NUTCRACKER_OneSheet_[DUTCH]_131525341575153009_big.jpg

Live Ballet The NutcrackerDeze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

THE NUTCRACKER - live BALLET IN TWEE BEDRIJVEN.

HET MAGISCHE kerstcadeautje VAN EEN JONG MEISJE LAAT HAAR EEN FANTASTISCH AVONTUUR BELEVEN IN DIT SCHITTERENDE, KLASSIEKE BALLET, GEDANST OP TSJAIKOVSKI’S MAGNIFIEKE MUZIEK.

Synopsis
De jonge Clara sluipt op kerstavond stiekem naar beneden om te gaan spelen met haar mooiste cadeau: een notenkrakerpop. Maar de mysterieuze tovenaar Drosselmeijer wacht haar op en neemt haar mee op een magisch avontuur. Nadat de muizenkoning is verslagen, reizen de notenkraker en Clara door het Land van Sneeuw naar Snoepjesland, waar de suikerboonfee hen trakteert op een paar schitterende dansen. Eenmaal thuis denkt Clara dat ze gedroomd heeft – maar herkent ze dan de neef van Drosselmeijer niet?

Peter Wrights welhaast ultieme productie voor The Royal Ballet is een van de langstlopende en meest betoverende versies van The Nutcracker. Met zijn feestelijke historische setting, dansende sneeuwvlokjes en magische enscenering is Lev Ivanovs ballet uit 1892 het volmaakte kerstamusement geworden. Niet voor niets heeft Tsjaikovski’s verrukkelijke muziek voor dit ballet in zeer brede kring bekendheid verworven.

The Nutcracker is losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann en begint met een geanimeerde Victoriaanse kerstviering, die door decorontwerpster Julia Trevelyan Oman met oog voor detail weelderig is aangekleed. Wright heeft in zijn choreografie op ingenieuze wijze overgeleverde fragmenten van het originele ballet verwerkt, waaronder de sublieme pas de deux voor de suikerboonfee en haar prins. Maar door de relatie tussen Clara en de notenkrakerprins meer op de voorgrond te plaatsen, is de productie ook het hartroerende verhaal van een eerste liefde geworden.

Credits
CHOREOGRAFIE: PETER WRIGHT NAAR LEV IVANOV
MUZIEK: PJOTR ILJITSJ TSJAIKOVSKI

Informatie
GESCHATTE TIJDSDUUR: 2 UUR EN 15 MINUTEN, INCLUSIEF één PAUZE.
KAARTPRIJS (INCLUSIEF EEN HAPJE EN EEN DRANKJE): € 23,50 PER PERSOON. HEB JE EEN CINEVILLEPAS, DAN BETAAL JE SLECHTS € 16,75 PER TICKET.
ALLE OPERA'S EN BALLETTEN VERTONEN WIJ OP DE BEGANE GROND IN ZAAL 1.


Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Regie
Genre Live: Ballet
Lengte 01:50
Jaartal 2017
Bioscoop 5 dec 2017
Kijkwijzer

Reserveren

Live Opera/Ballet:
-
+
à € 23,50

Volg ons