rigoletto20poster.jpg

Live Opera RigolettoDeze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

RIGOLETTO - live OPERA IN DRIE BEDRIJVEN.

DAVID MCVICARS GELAUWERDE PRODUCTIE VAN VERDI’S EVEN HEFTIGE ALS TRAGISCHE OPERA WORDT GEDIRIGEERD DOOR ALEXANDER JOEL EN UITGEVOERD DOOR EEN UITMUNTENDE CAST, AANGEVOERD DOOR DIMITRI PLATANIAS, LUCY CROWE EN MICHAEL FABIANO.

Synopsis
Bedrogen onschuld, dat is waar het om draait in David McVicars enscenering van Verdi’s indringende tragedie voor The Royal Opera. Rigoletto, hofnar van de losbandige hertog van Mantua, wordt door de vader van een van de slachtoffers van zijn broodheer vervloekt om zijn onbeschaamde geschater. Als de hertog Rigoletto’s dochter Gilda verleidt, lijkt het of de vloek is uitgekomen…

David McVicar benadrukt in zijn productie de wreedheid die hoogtij viert aan het hof van Mantua. Rijk geklede hovelingen geven zich op de klanken van Verdi’s vurige dansen over aan orgieën en drinkgelagen. De opera telt vele muzikale hoogtepunten. Daaronder de lichtzinnige aria ‘La donna è mobile’, waarin de hertog zijn minachting voor vrouwen breed uitmeet, maar ook Gilda’s superbe, weeklagende duetten met Rigoletto en de hertog, en het overweldigende kwartet in het derde bedrijf dat de stemmen zo fraai met elkaar verweeft terwijl het verhaal zich naar de verpletterende ontknoping spoedt.

Giuseppe Verdi omschreef in 1855 Rigoletto als zijn ‘beste opera’. Hij had het aan de stok gekregen met de staat – de censors hadden bezwaar tegen de manier waarop de immorele hertog was geportretteerd – maar hij haalde zijn gelijk met het enorme succes van de première in 1851. Rigoletto werd in de daaropvolgende tien jaar 250 keer uitgevoerd en heeft sindsdien altijd repertoire gehouden.

Credits
MUZIEK: GIUSEPPE VERDI
REGIE: DAVID MCVICAR
MUZIKALE LEIDING: ALEXANDER JOEL

Cast
RIGOLETTO: DIMITRI PLATANIAS
GILDA: LUCY CROWE
HERTOG VAN MANTUA: MICHAEL FABIANO

Informatie
GESCHATTE TIJDSDUUR: 2 UUR EN 45 MINUTEN, INCLUSIEF ÉÉN PAUZE. Gezongen in het ITALIAANS, MET NEDERLANDSE ONDERTITELING.
KAARTPRIJS (INCLUSIEF EEN HAPJE EN EEN DRANKJE): € 23,50 PER PERSOON. HEB JE EEN CINEVILLEPAS, DAN BETAAL JE SLECHTS € 16,75 PER TICKET.
ALLE OPERA'S EN BALLETTEN VERTONEN WIJ OP DE BEGANE GROND IN ZAAL 1. 


Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Cast & Crew DIMITRI PLATANIAS
LUCY CROWE
MICHAEL FABIANO
Gesproken taal Italiaans
Ondertitelde taal Nederlands
Regie DAVID MCVICAR
Genre Live: Opera
Lengte 02:20
Jaartal 2018
Bioscoop 16 jan 2018
Kijkwijzer

Reserveren

Live Opera/Ballet:
-
+
à € 23,50

Volg ons