ROH_TOSCAopera_131597237067375824_big.jpg

Live Opera ToscaDeze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

TOSCA - live OPERA IN DRIE BEDRIJVEN.

DRAMA, PASSIE EN FABULEUZE MUZIEK – DEZE OPERATESKE THRILLER VAN PUCCINI KAN WORDEN BESCHOUWD ALS EEN VAN DE GROTE AVONTUREN OP OPERAGEBIED. DAN ETTINGER DIRIGEERT EEN STERBEZETTING, AANGEVOERD DOOR ADRIANNE PIECZONKA, JOSEPH CALLEJA EN GERALD FINLEY.

De overweldigende opera Tosca schetst direct vanaf de doordringende openingsakkoorden een wereld van politieke instabiliteit en dreiging. De productie die Jonathan Kent maakte voor The Royal Opera, handelt over de explosieve politieke situatie in Rome rond 1800. Het hoofd van de politie, Scarpia – een van de meest schofterige schurken van het hele genre – achtervolgt en martelt meedogenloos de vijanden van de staat. De duistere, demonische muziek die hem begeleidt, vormt een groot contrast met de breed uitwaaierende melodieën van het idealistische liefdeskoppel Tosca en Cavaradossi. Zij zingen hun passie uit in sublieme aria’s als ‘Vissi d’arte’ en ‘E lucevan le stelle’.

Giacomo Puccini’s drama was een instant succes bij de première in 1900 en is sindsdien een van de meest uitgevoerde opera’s gebleven – met dank aan het beklemmende plot en de glorieuze muziek.

Een kaarsverlichte kerk, Scarpia’s sombere werkvertrek met aanpalende martelkamer en het valse optimisme van een Romeinse lente. Dat zijn de ingrediënten waarmee deze oogstrelende productie het onbarmhartig kwellende drama in perspectief plaatst, terwijl de druk steeds verder wordt opgevoerd richting het fatale einde. Puccini’s zorgvuldig geconcipieerde muziek is vervuld van eenzelfde aandacht voor authenticiteit, van het verre kanongebulder in het Te Deum van het eerste bedrijf tot het gebeier van de kerkklokken en het geknal van een vuurpeloton.

Credits
MUZIEK: GIACOMO PUCCINI
REGIE: JONATHAN KENT
MUZIKALE LEIDING: DAN ETTINGER

Cast
FLORIA TOSCA: ADRIANNE PIECZONKA
MARIO CAVARADOSSI: JOSEPH CALLEJA
BARON SCARPIA: GERALD FINLEY

INFORMATIE
GESCHATTE TIJDSDUUR: 3 UUR, INCLUSIEF TWEE PAUZES. GEZONGEN IN HET ITALIAANS, MET NEDERLANDSE ONDERTITELING.
KAARTPRIJS (INCLUSIEF EEN HAPJE EN EEN DRANKJE): € 23,50 PER PERSOON. HEB JE EEN CINEVILLEPAS, DAN BETAAL JE SLECHTS € 16,75 PER TICKET.
ALLE OPERA'S EN BALLETTEN VERTONEN WIJ OP DE BEGANE GROND IN ZAAL 1.

 

KOOP JE KAARTEN SNEL EN MAKKELIJK ONLINE VIA IDEAL.

JE KRIJGT JE TICKETS IN DE MAIL EN JE KUNT DEZE OP JE TELEFOON BIJ DE INGANG VAN DE ZAAL LATEN ZIEN. OP DEZE MANIER BEN JE VERZEKERD VAN EEN PLAATS EN KAN JE DE RIJ VOOR DE KASSA OVERSLAAN.
Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Cast & Crew ADRIANNE PIECZONKA
MARIO CAVARADOSSI
GERALD FINLEY
Gesproken taal Italiaans
Ondertitelde taal Nederlands
Regie JONATHAN KENT
Genre Live: Opera
Lengte 02:25
Jaartal 2018
Bioscoop 7 feb 2018
Kijkwijzer

Reserveren

Live Opera/Ballet:
-
+
à € 23,50

Volg ons