carmen20poster.jpg

Live Opera CarmenDeze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

CARMEN - live OPERA IN VIER BEDRIJVEN.

BIZETS KLASSIEKE FRANSE OPERA MET IN DE HOOFDROL ANNA GORYACHOVA, IN DE OVERROMPELENDE PRODUCTIE VAN BARRIE KOSKY.

Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera’s ooit – melodieën als de Habanera en Het lied van de Toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen.

Deze publiekslieveling werd door Barrie Kosky voorzien van een verfrissende, uiterst fysieke nieuwe enscenering, die in 2016 in première ging bij de Opera Frankfurt. De Australische Kosky is een van ’s werelds meest gevraagde operaregisseurs. Hij debuteerde bij The Royal Opera in 2016 met Sjostakovitsj’ De Neus, een voorstelling die met veel bijval werd begroet. Deze Carmen is door zijn aanpak een voorstelling geworden waarin het traditionele element ver te zoeken is. Doordat hij muziek van Bizet voor Carmen toevoegde die doorgaans wordt weggelaten, laat ook de fascinerende hoofdpersoon van de opera een ander geluid horen.

Credits
MUZIEK: GEORGES BIZET
REGIE: BARRIE KOSKY
MUZIKALE LEIDING: JAKUB HRŮŠA

Cast
CARMEN: ANNA GORYACHOVA
DON JOSÉ: FRANCESCO MELI
MICAËLA: ANETT FRITSCH
ESCAMILLO: KOSTAS SMORIGINAS

Informatie
GESCHATTE TIJDSDUUR: 3 UUR EN 20 MINUTEN, INCLUSIEF ÉÉN PAUZE. Gezongen in het FRANS, MET NEDERLANDSE ONDERTITELING.
KAARTPRIJS (INCLUSIEF EEN HAPJE EN EEN DRANKJE): € 23,50 PER PERSOON. HEB JE EEN CINEVILLEPAS, DAN BETAAL JE SLECHTS € 16,75 PER TICKET. 
ALLE OPERA'S EN BALLETTEN VERTONEN WIJ OP DE BEGANE GROND IN ZAAL 1.

 
Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Cast & Crew ANNA GORYACHOVA
FRANCESCO MELI
ANETT FRITSCH
KOSTAS SMORIGINAS
Gesproken taal Frans
Ondertitelde taal Nederlands
Regie BARRIE KOSKY
Genre Live: Opera
Lengte 03:00
Jaartal 2018
Bioscoop 6 mrt 2018
Kijkwijzer

Reserveren

Live Opera/Ballet:
-
+
à € 23,50

Volg ons