Bernstein20celebration20poster.jpg

Live Ballet Bernstein CelebrationDeze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

Bernstein Celebration Live Ballet en twee nieuwe producties.

Nieuw werk van Wayne McGregor | The Age of Anxiety | Nieuw werk van Christopher Wheeldon.

The Royal Ballet viert de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein met een compleet 'Bernstein-programma' van de hand van zijn vaste choreografen Wayne McGregor, Liam Scarlett en Christopher Wheeldon.

Leonard Bernstein was een van de eerste klassieke componisten in Amerika die zowel een breed publiek als de critici kon bekoren. Zijn werkwijze was zeer eclectisch – hij ontleende net zo goed inspiratie aan jazz en hedendaagse muziek als aan de traditionele Joodse muziek en Broadway-musicals – en veel van Bernsteins muziekstukken lenen zich ook opmerkelijk goed voor dans. Hij werkte in het bijzonder veel samen met Jerome Robbins, een vruchtbaar partnerschap dat onder meer Fancy Free en West Side Story opleverde. Om de honderdste geboortedag van de componist te vieren, heeft The Royal Ballet zijn drie choreografen samengebracht om de dynamische en dansbare muziek van Bernstein in de schijnwerpers te zetten.

Op het programma staan wereldpremières van huischoreograaf Wayne McGregor en associate artistiek leider Christopher Wheeldon. Voor beiden is het de eerste keer dat ze een ballet op muziek van Bernstein maken. Centraal op het programma staat de eerste herneming van The Age of Anxiety, in 2014 door ‘artist in residence’ Liam Scarlett gemaakt op Bernsteins diepgravende Tweede symfonie. Zowel de symfonie als het ballet zijn geïnspireerd op W.H. Audens meesterlijke vernieuwende gedicht, geschreven in reactie op het gevoel van ontgoocheling en onzekerheid die heerste aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Credits
Choreografie: Wayne McGregor, Liam Scarlett, Christopher Wheeldon
Muziek: Leonard Bernstein

Informatie
Geschatte tijdsduur: 3 uur, inclusief twee pauzes.
Kaartprijs (inclusief een hapje en een drankje): € 23,50 per persoon. Heb je een Cinevillepas, dan betaal je slechts € 16,75 per ticket.
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

 
Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Regie
Genre Live: Ballet
Lengte 02:30
Jaartal 2018
Bioscoop 27 mrt 2018
Kijkwijzer

Reserveren

Live Opera/Ballet:
-
+
à € 23,50

Volg ons