Live Ballet Manon

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

Manon Live Ballet in drie bedrijven.

Kenneth MacMillans meesterlijke vertelling over de tragische liefde tussen Manon en Des Grieux is een stout staaltje van moderne dans op muziek van Massenet.

Synopsis
Net op het moment dat Lescaut zijn zus Manon wil verkopen aan de hoogste bieder, ontmoet ze Des Grieux en wordt verliefd op hem. Hij ontvoert haar naar Parijs, maar als Mijnheer G.M. Manon een luxeleven aanbiedt als zijn maîtresse, kan ze niet weigeren. Onder aanmoediging van Lescaut probeert Des Grieux door met kaarten vals te spelen Mijnheer G.M zijn fortuin af te troggelen. Ze worden betrapt en Manon wordt gearresteerd vanwege prostitutie en naar New Orleans gedeporteerd. Des Grieux gaat haar achterna en ze ontsnappen, waarna Manon sterft van uitputting.

Kenneth MacMillan baseerde zich voor Manon op de 18e-eeuwse Franse roman waarop zowel Massenet als Puccini eerder hun opera’s hadden geënt. De première op 7 maart 1974 werd gedanst met Antoinette Sibley en Anthony Dowell in de hoofdrollen. Het ballet bleef repertoire houden bij The Royal Ballet en werd al snel exemplarisch voor een nieuw, volwassen en dramatisch dansgenre.

MacMillan wist met zijn ballet sympathie te wekken voor de wispelturige Manon en haar pogingen om te ontsnappen aan de armoede. De ontwerpen van zijn vaste designer Nicholas Georgiadis sluiten daarbij aan en benadrukken de tegenstelling tussen overdadige luxe en troosteloos gebrek. MacMillans spectaculaire ensembles voor het hele gezelschap geven een even levendig als gedetailleerd beeld van de verschillen tussen het leven in Parijs en New Orleans. Maar het zijn de hartstochtelijke pas de deux van Manon en Des Grieux– de emotie van MacMillans Romeo and Juliet dringt zich op – die het tragische verhaal dragen en van Manon een van MacMillans meest indringende drama’s maken.

Credits
Choreografie: Kenneth MacMillan
Muziek: Jules Massenet

Informatie

geschatte tijdsduur: 2 uur en 35 minuten, inclusief twee pauzes.
Kaartprijs (inclusief een hapje en een drankje): € 23,50 per persoon, studenten betalen € 21,50. Heb je een cinevillepas, dan betaal je € 16,50 per ticket.
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

 postermanon_131638726652402822_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Lengte
2:00

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

dodo 03 meimei 20:15 z1