Live Ballet Swan Lake

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2017-2018 vanuit The Royal Opera House in Londen. Meer info...

 

Swan Lake Live Ballet in vier bedrijven.

The Royal Ballet presenteert een nieuwe productie van Tsjaikovski's oogverblindende klassieke ballet, met toegevoegde choreografieën van Liam Scarlett en decors en kostuums van John MacFarlane.

Swan Lake neemt al vanaf 1934 een speciale plek in bij The Royal Ballet. Voor dit seizoen maakte 'artist in residence' Liam Scarlett een nieuwe productie met choreografische toevoegingen. Zonder af te wijken van de Petipa-Ivanov-versie heeft Scarlett de instudering van dit klassieke ballet herzien, in verfrissende samenwerking met zijn sinds vele jaren vaste ontwerper John Macfarlane.

Synopsis
Prins Siegfried stuit tijdens de jacht op een troep zwanen. Als een van die zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Maar ze is betoverd en kan haar menselijke vorm maar voor één nacht terugkrijgen. Swan Lake was Tsjaikovski’s eerste balletmuziek. Hoewel het nu zonder meer het meest geliefde en ook meest bewonderde klassieke ballet is, kreeg de première ervan in 1877 een uitermate lauwe ontvangst. Het is te danken aan de nieuwe choreografie die Marius Petipa en Lev Ivanov in 1895 voor Swan Lake maakten, dat het stuk in brede kring naam heeft gemaakt. Dat succes is niet alleen te danken aan de sublieme, symfonische uitstraling van Tsjaikovski’s muziek. Ook de verbluffende choreografische contrasten tussen Petipa’s scènes in het koninklijk paleis en de lyrische scènes aan het meer van de hand van Ivanov hebben veel aan de immense populariteit van Swan Lake bijgedragen.

Credits
Choreografie: Marius Pepita en Lev Ivanov
Aanvullende choreografie: Liam Scarlett en Frederick Ashton
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Informatie
Geschatte tijdsduur: 3 uur, inclusief twee pauzes.
Kaartprijs (inclusief een hapje en een drankje): € 23,50 per persoon, studenten betalen € 21,50. Heb je een cinevillepas, dan betaal je € 16,50 per ticket.
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

 swan20lake20poster.jpg

Cast & Crew

Regie

Lengte
2:30

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 12 junijun 20:15 z1