lovingvincentposter_131449439168447328_big.jpg

Arthouse Première Loving Vincent met lezing kunsthistoricus

  • Grof Taal gebruik
  • Eng
  • 9 jaar


Van Helene Kröller-Müller, een kunstverzamelaar die het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park de Hoge Veluwe oprichtte, wordt wel gezegd dat zij een van de eerste mensen was die het talent van Vincent Van Gogh erkenden. Haar levenswerk wordt gevormd door de grootste privécollectie van het werk van Van Gogh ter wereld. Het was ongetwijfeld haar passie voor zijn oeuvre die hem meer internationale erkenning bezorgde.

Op donderdag 26 oktober geeft Gees-Ineke Smit, kunsthistoricus en verbonden aan het Kröller-Müller museum, een korte lezing over de relatie Helene Kröller-Müller en Vincent van Gogh, toegespitst op 1 à 2 werken die in de film Loving Vincent te zien zijn. Het Kröller-Müller Museum heeft oa deze werken voor deze film ter beschikking gesteld. Aanvang 19:00 uur in zaal 1 (begane grond).

Kaarten inclusief inleiding en een hapje in de pauze kosten € 11,50. Heb je een Cineville-pas, dan betaal je € 4,75.

Over Helene Kröller-Müller

Het talent van Van Gogh werd helaas niet erkend toen hij nog leefde. De mentor van Helene, H.P. Bremmer, behoorde echter wel tot de kleine kring bewonderaars en beschouwde hem als een van de ‘grote geesten van de moderne kunst’. Onder begeleiding van Bremmer begon Helene werken van de kunstenaar aan te kopen bij dealers in Holland, Parijs en Berlijn. ‘Bosrand’ was de eerste aanwinst in 1908. Het feit dat zij een deel van zijn werk tentoonstelde en anderen vertelde over het belang ervan, droeg bij aan de erkenning die Van Gogh maakte tot de wereldberoemde kunstenaar die hij vandaag is.

Over Loving Vincent

Loving Vincent is 's werelds eerste volledig geschilderde speelfilm. Elk van de 65.000 beelden waar de film uit bestaat, is een olieverfschilderij, met de hand geschilderd door 125 professionele olieverfschilders. Vanuit de hele wereld reisden zij naar de Loving Vincent-studio's in Polen en Griekenland om deel uit te maken van de productie.

In de film wordt de dood van Vincent van Gogh in kaart gebracht aan de hand van interviews met personages uit zijn leven. Het verhaal is een mengvorm van historische feiten en zelfbedachte verwikkelingen. Het Van Gogh Museum gaf inhoudelijk advies. Het idee en het script werden officieel goedgekeurd door Axel Rüger, de directeur van het Van Gogh Museum.

Na ruim vijf jaar aan de film te hebben gewerkt, ging Loving Vincent op 13 juni 2017 in première op het Internationale Animatie Film Festival in Annecy, Frankrijk. De film won de publieksprijs en werd bekroond met een staande ovatie van maar liefst 10 minuten.

 

OVER GEES-INEKE SMIT

NA DE KUNSTACADEMIE VOLGDE GEES-INEKE SMIT DE STUDIE KUNSTGESCHIEDENIS. DEZE ACHTERGROND VORMDE EEN GOEDE BASIS VOOR DIVERSE FUNCTIES BIJ BEDRIJVEN EN VERSCHILLENDE INSTITUTEN OP HET GEBIED VAN KUNST EN CULTUUR. MAAR HAAR GROTE PASSIE IS EN BLIJFT HET VERTELLEN OVER KUNST EN DE GESCHIEDENIS DAARVAN.
Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Cast & Crew Saoirse Ronan
Helen McCrory
Aidan Turner
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Regie Hugh Welchman
Genre Animatie Drama
Lengte 01:35
Jaartal 2017
Bioscoop 26 okt 2017
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • Eng
  • 9 jaar

Reserveren

Arthouse Première:
-
+
à € 11,50

Volg ons