POSTERCBSHORTS_131617122828842963_big.jpg

Cinema Brewers Shorts Selection

  • 16


Elke slok is het begin van een nieuwe film

 

De Cinema Brewers weten als geen ander hoe moeilijk het is om de financiering rond te krijgen voor een fantastische nieuwe film. Daarom hebben de regisserende brouwers bedacht de startende filmmakers een handje te helpen en hebben ze het Cinema Brewers Filmfonds opgezet. Van elke fles die verkocht wordt, gaat er een percentage het filmfonds in. Filmmakers vanuit de hele wereld kunnen hun korte film inzenden. Aan het eind van de rit wordt er een winnaar gekozen en hij of zij wint een aanmoedigingsbedrag van € 2500,=.

 

Op woensdag 21 februari laten we een selectie van de inzendingen zien met natuurlijk ook de winnaar: Run Free van Raynor Arkenbout. in de pauze staat er voor ierdereen een flesje cinema brewers klaar. en Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de jonge filmmaker. 

 

Kaarten incl. een biertje € 10,= | Cineville € 2,50

Kom bier drinken om aanstormend talent te steunen!

 

Het programma:

 

Run Free (Als jij nog vrij rondloopt) - Raynor Arkenbout (Nederland) 8'00

Terwijl hij uit handen probeert te blijven van de Nazi-soldaten die hem achtervolgen, schrijft een rebelse tiener een brutale doch eerlijke liefdesbrief aan het meisje die zijn levensperspectief heeft veranderd.

 

Run Free is de winnaar van het Cinema Brewers Filmfonds. Filmmaker Arkenbout is deze avond aanwezig voor een Q&A.

 

The Hero's Journey - Iskander Krayenbosch (Nederland) 1'57

Iedereen heeft zijn eigen lievelingsheld: de één is meer fan van Batman of Spiderman, de ander geeft de voorkeur aan Hercules of Harry Potter. Deze korte animatiefilm laat zien dat alle heldenepossen eenzelfde traject volgen.

 

Robot & Scarecrow - Kibwe Tavares (Groot-Brittannië, 2017) 15'00

Een sprookje tegen de achtergrond van een bedwelmend zomerfestival, waar een robot en een vogelverschrikker elkaar ontmoeten en verliefd worden.

Met o.a. Daniel Kaluuya bekend van Get Out en Black Panther.

 

Herod's Daughter (La Fille d’Hérode) – Charles Burroughs (Canada, 2016) 2'11

Een modefilm met het doel om de nieuwe luxe barettenlijn van Larose-Pari’s aan te kondigen. De film portretteert Salome Zimmerlin en Adam Markovic tijdens een van hun naakte tekensessies.

Alle tekeningen en schilderijen in de film zijn gemaakt door Markovic zelf en zijn vrouw Sharon Okun.

 

Nicole’s Cage - Josef Brandl (Duitsland, 2017) 15'00

Het reuzenrad in het meest levendige gedeelte van de stad is de perfecte plek om te wonen voor Jakob en Nicole, een jong en ambitieus stel, die het gaan maken in de evenementenbranche. Als een van de gondels vrijkomt aarzelen ze dan ook niet om er in te trekken en er hun eerste gezamenlijke huis van te maken.


Au Revoir Balthazar - Rafael Sommerhalder (Zwitserland, 2016) 10'00

Balthazar, de vogelverschrikker, hoort het ruisen van de zee in een schelp. Het resonante geluid laat hem niet meer los. Deze onweerstaanbare nieuwsgierigheid leidt ertoe dat hij zijn vaste plaats in het landschap achterlaat om ‘zijn’ schelp terug te winnen. Achtereenvolgens moet hij hiervoor een kraai, uil en meeuw achterna zitten. Zijn gebroken been houdt hem hierin niet tegen: een paraplu biedt soelaas als prothese.


Written/Unwritten (Scris/Nescris) - Adrian Silisteanu (Roemenië, 2017) 20'00

Babisa is net bevallen van een prachtige dochter, maar om uit het ziekenhuis ontslagen te worden, heeft ze de handtekening nodig van haar eigen moeder, die ze sinds haar jeugd niet meer heeft gezien. Zwijgzame, scherpe blikken spreken boekdelen in dit sterke drama over complexe gezinsverhoudingen.

 

The Vest - Lesley Manning (Groot-Brittannië, 2017) 7'00

Een verhaal over spijt. Een anonieme man in het spitsuur van een stad. Niemand weet dat hij een zelfmoordvest aan heeft. Terwijl hij door de menigte loopt wordt hij overvallen door een onverwachts sprankje menselijkheid. Hij stort in. Kan hij zijn missie nog volbrengen?

At My Home (A Casa Mia) - Mario Piredda (Italië, 2016) 19'00

Als enige overgebleven bewoners van een verlaten vissersdorpje leven twee oude mensen, Lucia en Peppino, in de hoop dat de winter nooit voorbij zal gaan.

 

De film speelt zich af in Sardinië, land van herkomst regisseur Piredda en heeft op het Sedicicorto International Film Festival 2 prijzen gewonnen, waaronder de Beste Korte Film.


Alle films hebben Engelse ondertiteling.


 

 

 

 
Klik op de tijd om te reserveren

Tijden
Foto's
Trailer
Info
Gesproken taal Divers
Ondertitelde taal Engels
Regie
Genre Drama
Lengte 01:45
Jaartal 2018
Bioscoop 21 feb 2018
Kijkwijzer
  • 16

Reserveren

Cinema Brewers Shorts:
-
+
à € 10,00

Volg ons