Matthäus Passion o.l.v. Reinbert de Leeuw

De Matthäus-Passion of Matteüspassie is een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het is een van zijn bekendste composities en een van zijn langste. De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Matteüs.

Op 2e paasdag, 2 april, vertonen we de integrale uitvoering van de Matthäus Passion o.l.v. dirigent Reinbert de Leeuw om 14:00 uur in zaal 1. Tickets inclusief een hapje en een drankje kosten € 12,50. Heb je een Cineville-pas dan betaal je € 5,50.

Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw (78 jaar), heeft zijn leven gewijd  aan de moderne klassieke muziek, van Schönberg tot  Oestvolskaya.  Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog  draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. “Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion  zou moeten  bezig houden, zou ik dat zo doen”, zegt hij.

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Holland Baroque
Judith Steenbrink - concertmeester
Reinbert de Leeuw - dirigent
Roder Jongenskoor 

Solisten
Benedikt Kristjánsson - evangelist
Andreas Wolf - Christus
Joanne Lunn - sopraan
Delphine Galou - alt
Christopher Watson - tenor
Tomáš Král - baspostermatthaus_131638575757404201_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Lengte
2:55

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

mama 02 aprilapr 14:00 z1