Une Saison en France

Deze film maakt deel uit van het 'HT-select' programma, een vast onderdeel van onze filmagenda. Het zijn bijzondere films die het waard zijn bekeken te worden. Elke twee weken voegen we zo een speciale titel toe aan ons programma. Het zijn mooie, ontroerende, grappige, bijzondere films.
De films worden een aantal keer per week ingepland voor een periode van slechts twee weken. Klik hier voor het HT-select programma.


Filminhoud
Abbas, een alleenstaande vader, is met zijn twee kinderen het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek ontvlucht om in Frankrijk een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn thuisland had hij een gerespecteerde baan als docent Frans. Die goede reputatie is hij in Frankrijk op slag kwijt. Ondanks zijn trauma’s doet Abbas er alles aan om voor zijn gezin te zorgen. Dat lukt echter moeizaam met slecht betaalde baantjes en zonder vaste woonplek. Steeds komen ze weer op straat te staan. Hij wordt verliefd op een Franse vrouw die hem en zijn kinderen onderdak aanbiedt. Zijn ze nu eindelijk veilig?

De uit Tsjaad afkomstige Mahamat-Saleh Haroun regisseerde het ontroerende familiedrama Une Saison en France. In 2010 won hij met Un Homme Qui Crie de Juryprijs in Cannes. Une Saison en France beleefde eerder dit jaar haar Nederlandse première op International Film Festival Rotterdam, waar het enthousiast werd ontvangen en beloond met een hoge publieksscore.Cast & Crew
Sandrine Bonnaire, Eriq Ebouaney, Bibi Tanga

Regie
Mahamat-Saleh Haroun

Lengte
1:37

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

Helaas, deze voorstelling is uitverkocht!
  • SaisonenFranceUne_131662799360274127_big.jpg