Live Ballet Mayerling

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2018-2019 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 


Mayerling - 
Live Ballet in drie bedrijven
Maandag 18 oktober om 20:10 uur

Gevaarlijke verlangens, familiegeheimen en politieke intriges lopen als een rode draad door de gedurfde choreografie van Kenneth MacMillans ballet, geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen.

Synopsis 
Mayerling is met zijn grote emoties, heftige beelden en de extreem veeleisende mannelijke hoofdrol een klassieker in het Royal Ballet-repertoire. Kenneth MacMillan creëerde een complex ballet over kroonprins Rudolf, de gekwelde erfgenaam van het Habsburgse Rijk. Vanaf het allereerste moment botst het uiterlijk vertoon van het Oostenrijks-Hongaarse hof met de vele seksueel getinte en politieke intriges die het verhaal opstuwen naar de gewelddadige climax van een dubbele zelfmoord. Indrukwekkende ensembles door de uitgebreide cast worden afgewisseld met karakteristieke solo’s en uitgesproken erotische pas de deux. Dit van waanzin en hartstocht overlopende ballet bewijst dat de werkelijkheid soms schokkender is dan de verbeelding. 

Credits 
Choreografie: Kenneth MacMillan
Muziek: Frans Liszt
Bewerkt en georkestreerd door: John LanchBery

Geschatte tijdsduur 
3 uur en 15 minuten, inclusief twee pauzes.

Zaal 1
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

Kaartprijzen
Kaarten zijn inclusief een hapje en een drankje en kosten € 24,50. Op vertoon van studentenkaart/CJP/onder de 18 kosten de kaarten € 22,50. Tip: kaarten online zijn € 1 lager in prijs dan aan de kassa. Met een Cinevillepas kost een kaartje € 16,50.  

 

 MAYERLINGposter_131717248387887351_big.jpg

Cast & Crew
Muziek: Frans Liszt

Regie
Kenneth MacMillans

Lengte
3:15

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

mama 15 oktoberokt 20:10 z1