Live Ballet The Nutcracker

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2018-2019 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 


The Nutcracker - Live Ballet in twee bedrijven
Maandag 3 december 2018 om 20:10 uur

The Nutcracker, de publieksfavoriet in het repertoire van The Royal Ballet, luidt de wintermaand betoverend in. Deze productie met de geliefde muziek van Tsjaikovski en onder leiding van Peter Wright is een van de langstlopende versies van The Nutcracker. Met dansende sneeuwvlokjes en fonkelende decors nemen Clara en haar Notenkraker je mee op een magische reis naar het Zoete Koninkrijk. 

Samenwerking met Theater Junushoff
Met Theater Junushoff hebben wij een mooie combinatie samengesteld: twee avonden Balletklassiekers van Tsjaikovski. Voor € 47,50 heeft u zowel een kaartje voor het Live Ballet The Nutcracker, als voor The Sleeping Beauty van The Royal Moscow Ballet op donderdag 28 maart 2019 om 20:15 in Junushoff. Klik hier voor meer informatie over de combinatie. 

Synopsis 

De notenkraker is als vanouds een geweldige eerste kennismaking met de betoverende wereld van het ballet, en is daarom hét jaarlijkse familie-uitje. Tsjaikovski’s alom geliefde muziek sluit naadloos aan bij het magische avontuur dat Clara en haar notenkrakerpop op kerstavond beleven. Hun reis naar Snoepjesland biedt vertrouwde dansante hoogtepunten als de Dans van de Suikerboonfee en de Bloemenwals. Peter Wrights choreografie voor The Royal Ballet is trouw aan de geest van het oorspronkelijke Russische ballet, compleet met historische details en dansende sneeuwvlokjes. Door de vele solistenrollen en ensembles komen de wereldvermaarde kwaliteiten van het gezelschap in deze kerstklassieker in optima forma tot uiting.  

Credits 
Choreografie: Peter Wright
Naar: Lev Ivanov
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Geschatte tijdsduur 
2 uur en 30 minuten, inclusief één pauze.

Zaal 1
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

Kaartprijzen
Kaarten zijn inclusief een hapje en een drankje en kosten € 24,50. Op vertoon van studentenkaart/CJP/onder de 18 kosten de kaarten € 22,50. Tip: kaarten online zijn € 1 lager in prijs dan aan de kassa. Met een Cinevillepas kost een kaartje € 16,50.  

 

 THENUTCRACKER.Poster_131718990671744878_big.jpg

Cast & Crew
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Regie
Peter Wright

Lengte
2:30

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

mama 03 decemberdec 20:10 z1
  • THENUTCRACKER.1500_131814032546534208_big.jpg