Live Opera The Queen of Spades

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2018-2019 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. U zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en u heeft het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 


The Queen of Spades - Live Opera in drie bedrijven
Dinsdag 22 januari 2019 om 19:40 uur

Tsjaikovski’s meest ambitieuze opera bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie.  

Synopsis 
In Tsjaikovski’s doorleefde opera over bezetenheid en het bovennatuurlijke, zit Herman klem tussen de vrouw die hij liefheeft en een destructieve idée fixe. The Queen of Spades (Schoppenvrouw) is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en is bij het Royal Opera House te zien in een nieuwe enscenering die in Amsterdam al vijf sterren kreeg. Deze productie speelt zich af in 1890, het jaar dat de opera in première ging. In zijn studeerkamer werkt Tsjaikovski aan een opera die zijn eigen leven verbeeldt, en geven de personages een stem aan zijn eigen onvervulde verlangens. Aleksandrs Antonenko en Eva-Maria Westbroek voeren de cast en het Royal Opera-koor aan, met op de bok muzikaal directeur van The Royal Opera Antonio Pappano. Dit is het aangrijpende portret van een getormenteerde artiest, vervat in een beklemmend spookverhaal.  

Credits 
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Regie: Stefan Herheim
Muzikale leiding: Antonio Pappano

Herman: Aleksandrs Antonenko
Vorst Jeletski: Vladimir Stoyanov
Gravin: Felicity Palmer
Lisa: Eva-Maria Westbroek

Geschatte Tijdsduur 
3 uur en 30 minuten, inclusief één pauze.

Zaal 1
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

Kaartprijzen
Kaarten zijn inclusief een hapje en een drankje en kosten € 24,50. Op vertoon van studentenkaart/CJP/onder de 18 kosten de kaarten € 22,50. Tip: kaarten online zijn € 1 lager in prijs dan aan de kassa. Met een Cinevillepas kost een kaartje € 16,50.  

 

 queenofspadesposter_131882991686601455_big.jpg

Cast & Crew
Aleksandrs Antonenko, Vladimir Stoyanov, Felicity Palmer, Eva-Maria Westbroek

Regie
Stefan Herheim

Lengte
3:30

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 22 januarijan 19:40
Zaal 1
  • QUEENOFSPADES.1500_131814032357950326_big.jpg