Live Ballet Don Quixote

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2018-2019 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 


Don Quixote - Live Ballet in twee bedrijven
Dinsdag 19 februari 2019 om 20:10 uur

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta’s bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet.

Synopsis 

Het verhaal van Cervantes over de klunzige ridder Don Quichot heeft talloze choreografen, musici en beeldend kunstenaars geïnspireerd. In 1869 creëerde Marius Petipa zijn sprankelende ballet over de wederwaardigheden van de Man van La Mancha en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri. Carlos Acosta koos deze vrolijke klassieker als zijn eerste productie voor The Royal Ballet. In zijn bruisende adaptatie figureert het complete dansgezelschap in de rol van uitgelaten dorpelingen, hartstochtelijke zigeuners en zelfs fantasiebloemen. Het verhaal volgt Don Quichot op zijn dwaze onderneming om goede daden te verrichten ter ere van zijn imaginaire geliefde Dulcinea. Zonnig, charmant, grappig en aandoenlijk – Don Quichot is een ballet dat net zo overloopt van positieve energie als van verbazingwekkende dansante hoogstandjes. 

Credits 
Choreografie: Carlos Acosta
Naar: Marius Petipa
Muziek: Ludwig Minkus
Bewerkt en georkestreerd door: Martin Yates

Geschatte tijdsduur 
2 uur en 45 minuten, inclusief één pauze.

Zaal 1
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

Kaartprijzen
Kaarten zijn inclusief een hapje en een drankje en kosten € 24,50. Op vertoon van studentenkaart/CJP/onder de 18 kosten de kaarten € 22,50. Tip: kaarten online zijn € 1 lager in prijs dan aan de kassa. Met een Cinevillepas kost een kaartje € 16,50.  

 

 donquixoteposter_131921963538044643_big.jpg

Cast & Crew
Muziek: Ludwig Minkus

Regie
Carlos Acosta

Lengte
2:45

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 19 februarifeb 20:10
Zaal 1
  • donq_131928792651657396_big.jpg