Live Ballet Romeo and Juliet

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2018-2019 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een hapje en een drankje in de pauze. 


Romeo and Juliet - Live Ballet in drie bedrijven
Dinsdag 11 juni 2019 om 20:10 uur

Aan  Shakespeares tragedie Romeo and Juliet valt niet te ontkomen, de befaamde moderne balletklassieker van Kenneth MacMillan is ook dit seizoen weer terug. Live vanuit The Royal Opera House in Londen komt het zwierige leven van Verona in de Renaissance met feesten en partijen voorbij op het witte doek onder begeleiding van de muziek van Prokofjev. We volgen het gedoemde liefdespaar van de Montagues en de Capulets in deze romantische tragedie.

Samenwerking met Theater Junushoff
Met Theater Junushoff hebben wij een mooie combinatie samengesteld: twee avonden Shakespeare. Voor € 46,00 heb je zowel een kaartje voor het Live Ballet Romeo and Juliet, als voor het toneelstuk King Lear van Toneelgroep Maastricht op zaterdag 27 oktober om 19:30 in Junushoff. Klik hier voor meer informatie over de combinatie.
 
Synopsis 
Shakespeares eeuwige liefdesverhaal is over de hele wereld bekend. Sinds Kenneth MacMillans Romeo and Juliet in 1965 bij de The Royal Ballet in première ging, is het werk uitgegroeid tot een moderne balletklassieker. De choreografie verbeeldt de emoties van het jonge paar als ze hopeloos verliefd worden, ondanks alle belemmeringen die ten slotte tot de dramatische ontknoping leiden. Elke revival biedt weer nieuwe dansers de gelegenheid om de gedoemde minnaars gestalte te geven. Het hele balletgezelschap komt in actie om nieuw leven te blazen in de renaissancestad Verona, waar een drukke markt opeens het toneel wordt van een duel. De voortwoekerende familievete zal niets dan ellende brengen voor zowel de Montagues als de Capulets.  

Credits 
Choreografie: Kenneth MacMillan
Muziek: Sergej Prokofjev

Geschatte tijdsduur 
3 uur en 15 minuten, inclusief twee pauzes. 

Zaal 1
Alle opera's en balletten vertonen wij op de begane grond in zaal 1.

Kaartprijzen
Kaarten zijn inclusief een hapje en een drankje en kosten € 24,50. Op vertoon van studentenkaart/CJP/onder de 18 kosten de kaarten € 22,50. Tip: kaarten online zijn € 1 lager in prijs dan aan de kassa. Met een Cinevillepas kost een kaartje € 16,50.  

 

 ROMEOANDJULIET.Posterr_131723168587796652_big.jpg

Cast & Crew
Muziek: Sergej Prokofjev

Regie
Kenneth MacMillan

Lengte
3:15

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi11junijun 20:10
Zaal 1
  • ROMEOANDJULIET.1500_131814025924004797_big.jpg