Whitney

The untold story. For the first time.

Deze indrukwekkende muziekdocumentaire is een eerbetoon aan het leven van Whitney Houston. De film gaat dieper in op het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal, ondersteund door interviews met haar meest dierbaren, originele beelden en natuurlijk de muziek van één van ‘s werelds grootste zangeressen.

`The film captures the quality that made Whitney Houston magical, but more than that it puts together the warring sides of her soul.´ 

Regisseur en Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void) laat een goed beeld van het leven én van de ondergang van icoon Whitney Houston zien. Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd.

Whitney Houston is de dochter van de gospelzangeres Cissy Houston en was dus letterlijk geboren om te zingen. Aanvankelijk was Houston achtergrondzangeres en fotomodel, totdat ze in 1985 met haar debuutalbum plotseling doorbrak naar een groot publiek en scoort bijna dertig hits. Whitney Houston staat in Nederland drie keer op één;'I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)', 'I Will Always Love You' en, samen met Enrique Iglesias, 'Could I Have This Kiss Forever'. Vanaf dat moment was Houston een topartieste die niet alleen grossierde in platina albums maar ook acteerde in de speelfilms The Bodyguard en Waiting To Exhale. Problemen in de liefde en met verdovende middelen zorgden in begin 2000 voor een dip in haar carrière. Diverse comebacks volgden, maar tot aan haar drugsgerelateerde dood in 2012 lukte het Houston niet haar oude glorie te evenaren.

 

 

 Cast & Crew
Whitney Houston, Kevin Costner, Bobby Brown

Regie
Kevin Macdonald

Lengte
2:00

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

Helaas, deze voorstelling is uitverkocht!
  • whitneyw_131783656301449216_big.jpg
  • wh_095_i1225_whitneyhouston_r_131783656568978475_big.jpg
  • whitneyweb_131783656763402384_big.jpg