16 apr 2019

Wisdom & Wonder Movie Talk: Chasing Coral


Als onderdeel van Wisdom & Wonder Movie Talks, is de documentaire Chasing Coral éénmalig bij ons te zien op dinsdag 16 april 2019 om 20:30 uur met inleiding van Ronald Osinga.

In samenwerking met Wageningen University & Research is het programma Wisdom & Wonder Movie Talks samengesteld. Op een aantal avonden verruilen onderzoekers van de WUR de wetenschappelijke arena voor een filmzaal en worden door hen speciaal geselecteerde films of documentaires vertoond. De onderzoekers voorzien deze films van een wetenschappelijke toelichting waarin zowel de inhoud van de wetenschap als de passie hiervoor duidelijk naar voren komt. Dit doen zij op een toegankelijke wijze die elk publiek zal aanspreken.

Dr. Ronald Osinga, universitaire docent Mariene Dierecologie, heeft de documentaire Chasing Coral uitgekozen en zal deze film voorzien van een inleiding op dinsdag 16 april. 

Regisseur Jeff Orlowski laat in Chasing Coral zien dat koraalriffen in alarmerend tempo aan het uitsterven zijn. Met een team van fotografen en wetenschappers duiken ze de oceaan in om dit pijnlijke fenomeen beter te begrijpen.

Dinsdag 16 april 2019 om 20:30 uur
Tickets kosten € 10,00 inclusief een drankje in de pauze. Heb je een Cinevillepas, dan betaal je € 3,00.

Klik hier voor tickets of voor meer informatie over de film.