Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

27 okt 2021

27-10 Franse Filmavond in Heerenstraat Theater


Binnenkort vertonen we twee films met een hoog Frans gehalte. Op 27 oktober mag je de film Eiffel tijdens een Franse Filmavond als allereerst te zien. Bij deze voorpremière serveren we diverse Franse kaasjes van ’t Zuivelhoekje en hierbij natuurlijk een glaasje vin rouge.

‘Voor de Corona-crisis waren de Franse filmavonden een begrip.’, zegt Tom de Bont van Heerenstraat Theater. ‘Op deze avonden vertonen dan de nieuwste Franse titel, met natuurlijk wat kaas en wijn. Heel fijn dat we dit nu weer kunnen gaan aanbieden aan onze bezoekers.’ De Bont vervolgt lachend: ‘In Wageningen worden Franse films bovengemiddeld goed bezocht. Het lijkt er soms bijna op of het niet uitmaakt wat voor genre het is, als het maar Frans is.’

Eiffel
De film Eiffel is na de Franse avond dagelijks te zien vanaf 28 oktober. Het is een heerlijk, romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd. Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffeltoren te ontwerpen. De hoofdrollen in Eiffel worden vertolkt door Romain Duris en Emma Mackey (Sex Education).

The French Dispatch
Een week na Eiffel gaat The French Dispatch in première. De aankondiging van de nieuwe film van regisseur Wes Anderson doet het hart van filmliefhebbers harder slaan. De Amerikaan staat bekend om zijn visueel oogstrelende films waarin heel veel grote filmacteurs genoegen nemen met een kleine rol in een vaak bizar script in een fantastisch vormgegeven wereld. Voor The French Dispatch geldt dat o.a. Benicio Del Toro, Frances McDormand, Léa Seydoux, Mathieu Amalric, Christoph Waltz, Adrien Brody, Timothée Chalamet en Tilda Swinton hun opwachting maken. De film is een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. De film ademt La Douce France in beeld, geluid en kleur. Het is geen standaardfilm, maar liefhebbers van Wes Anderson, en in dit geval ook zeker francofielen, komen vanaf 4 november aan hun trekken bij deze film.