22 feb 2020

Parasite winnaar 4 Oscars


Parasite is de grote en misschien toch wel onverwachte winnaar van de Oscars! De briljante Zuid-Koreaanse thriller heeft maar liefst 4 Oscars gewonnen, waaronder Beste Film en Beste Regisseur.

Komende week is de film ook te zien in de Black&White versie.

Parasite

 

Parasite

Winnaar 4 Oscars: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Buitenlandse Film en Beste Originele Screenplay!!

Een briljante thriller waarin een gezin uit de onderklasse (de vader, moeder, zoon en dochter wonen letterlijk ónder straatniveau) zich via een reeks slinkse trucs in de designvilla van een rijke familie nestelt. Eenmaal binnen wacht onderaan iedere trap en achter iedere deur een nieuwe verrassing.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Als eerste Koreaanse film ooit won Parasite in mei de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Sindsdien is de film bezig aan een wereldwijde opmars. Zelfs in Amerika, waar niet-Engelstalige films het zelden goed doen, is Parasite een hit. Prestigieuze filmprijzen en lovende kritieken paren aan stevig commercieel succes, dat lukt alleen een select gezelschap filmmakers.