02 jun 2020

Wat vind jij belangrijk?


Dat mensen minder te doen hebben, bleek ook duidelijk uit de stroom reacties die we ontvingen op de enquête die we vorige week met onze bezoekers deelden. Binnen een paar dagen reageerden bijna 600 (!) mensen. Dat zijn maar liefst 20 uitverkochte zalen in de nieuwe corona-opstelling.

Voor ons waren de uitkomsten van de enquête in ieder geval erg nuttig en verhelderend. Dus dank aan iedereen die de enquête invulde. De uitkomsten gaven ons aan de ene kant de bevestiging dat we met de uitwerking van onze plannen op het goede spoor zitten. Aan de andere kant bleek uit de positieve reacties ook dat veel van jullie staan te springen om weer naar de film te kunnen.

De belangrijkste uitkomsten:

- Maar liefst 93,8 % van de geënquêteerden heeft vertrouwen in ons dat wij een goed anderhalvemeter plan kunnen opstellen.
- 84,1 % van de geënquêteerden geeft aan dat zij het verantwoord vinden om weer naar de film te gaan.
- Alleen betalen met Pin (in plaats van cash) wordt als acceptabel beoordeeld, slechts 3% van de geënquêteerden is het hier niet mee eens. Voor het alleen kopen van online tickets (in plaats van aan de kassa) ligt dat percentage een fractie hoger, namelijk 6,7% is het daarmee niet eens.
- Op de vraag of bezoekers er bij versoepelde maatregelen met een gerust hart er weer op uit gaan, blijkt uit onze enquête dat dit voor café-bezoek minder geldt (53,6%) dan voor uit eten gaan (73,4%). Gelukkig voor ons is men bij een filmbezoek bij ons het meest gerust, dit geldt namelijk voor 91,3%.

Als laatste vroegen wij onze bezoekers wat wij vooral niet mochten vergeten. Hieronder een vragen die vaker genoemd werden, met daarbij gelijk het antwoord van onze kant.

- Is er voldoende ruimte voor wachtende bezoekers? 
Antwoord: Vanaf 1-6 starten alle films met minimaal 30 minuten tussentijd. De zalen zijn 15 minuten voor aanvang geopend en de kaartcontrole vindt plaats bij de ingang. Er ontstaat dus geen wachtrij voor de zalen.

- Hoe weet ik als bezoeker wat de nieuwe wijze is van naar de film gaan? 
Antwoord: Wij zullen via onze site, informatie in Theatercafé en zalen en extra inzet van collega’s zorgen dat het helder is hoe wij naar de film gaan met anderhalve meter vorm geven.

- Blijft de fijne sfeer in het Heerenstraat Theater wel behouden? 
Antwoord: Ja, het zal anders zijn, maar we zullen natuurlijk ook zorgen dat we het op z’n Heerenstraats blijven doen. (En eerlijk gezegd, dat kunnen we ook niet anders…)

- Worden de 3D-brillen tussendoor schoon gemaakt? 
Antwoord: We vertonen voorlopig alleen films in 2D, hierdoor zijn 3D-brillen overbodig.

- Hoe garanderen jullie de anderhalvemetersamenleving in de zalen? 
Antwoord: Deze vraag komt meerdere keren terug. Wij hebben een nieuwe indeling in al onze zalen gemaakt. We verkopen ongeveer 30% van het aantal stoelen in vergelijking met de tijd voor het Corona-virus. Op deze wijze is 1,5 meter afstand met andere bezoekers gegarandeerd.

We weten dat er nog veel meer vragen zijn, deze beantwoorden we binnenkort op onze website!