Bekijk, Beleef & Bewonder

Dat we de gezelligste en leukste bioscoop in Wageningen zijn, weten wij zelf bij het Heerenstraat Theater ook al. Maar wat maakt ons dan leuker dan andere bioscopen?

Naast dat wij betere en veelzijdige films draaien, beschikken we ook nog over prachtig geluid en messcherp beeld. Zo geniet je van de mooiste films terwijl je ook nog eens lekker achteroverleunt in onze comfortabele sofa’s.  Maar het is bij ons niet alleen de film waar het om gaat. We zetten met zijn allen net een stapje verder, we geven graag een persoonlijke tint aan je filmbezoek. We zorgen voor het perfecte drankje, koffie, verse koeken, goede wijnen en fijne bieren. Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen het perfecte uitje in Wageningen beleeft.

Wat is er bij ons te bekijken, beleven en bewonderen?
Behalve films vertonen we ook live opera's, concerten en ballet op het witte doek. Daarnaast zijn onze speciale filmevents van het filmtheater befaamd. Deze variëren van Franse Arthouse-premières, inleidingen tot literaire avonden. En van films met high tea tot speciale première-avonden, zoals bijvoorbeeld de inmiddels roemruchte Ladies Nights.

Ons Theatercafé
Zin in een lekker drankje van de tap? Of een heerlijke koffie? Of je nou naar de film gaat of niet, in ons Theatercafé ben je altijd welkom. Het is het perfecte uitje in Wageningen en de ideale plek voor het begin of einde van een complete avond voor iedereen.

Historie Heerenstraat Theater
Nu je meer over ons weet, ben je vast ook benieuwd naar waar dit allemaal begonnen is. Sinds 1978 wordt er al film vertoont bij ons, op de hoek van de Heerenstraat-Molenstraat: het Molenstraattheater. Maar in 2004 spande het erom. Zou de stad vol studenten in Wageningen nog zijn eigen filmtheater behouden? Even leek het alsof er geen filmtoekomst voor de stad was, maar gelukkig waren er drie gemotiveerde Wageningse ondernemers met een grote passie voor film die de boel overnamen. Zij zorgden voor een doorstart van het bestaande theater en het Molenstraattheater veranderde naar het Heerenstraattheater. De ondernemers delen een duidelijke visie: bezoekers een heerlijke avond uit bezorgen.

Waar zijn we nu?
Om nog meer kwaliteit te bieden, zijn we in 2005 gestart met het digitaliseren van één van onze zalen waarmee we in die tijd veer vooruitliepen. In 2008 werd het Theatercafé uitgebreid en er ontstond een gezellig, zonovergoten terras. Natuurlijk liepen we ook met het vertonen van 3D – films voorop. In 2009 installeerden we als een van de eersten in Nederland een 3D-projector van tweede generatie digitale projectie apparatuur. Sinds 2011 zijn al onze zalen volledig gedigitaliseerd en zijn alle stoelen vervangen. In zaal 2 & 3 hebben we nu heerlijke sofa’s waar je tijdens de film lekker in achterover leunt, met veel beenruimte. En om de perfecte filmervaring nog beter te maken hebben we wall-to-wall projectie en nieuwe Alcon-speakers voor superieur geluid. Ook nu blijven we dagelijks zorgen voor een sfeervolle omgeving en optimale (film)beleving. Daarnaast zijn de nieuwste generatie laserprojectoren zijn besteld en worden in de loop van volgend jaar geïnstalleerd.

Project Aula
Wat de meeste van jullie vast wel mee hebben gekregen, is dat wij in begin 2023 gaan verhuizen naar de aula. Maar waarom?
Op onze huidige locatie barsten we langzamerhand wat uit onze voegen. Onze bezoekersaantallen stijgen al jaren, onze zalen zitten steeds voller en onze specials en events zijn vaker wel dan niet uitverkocht. Daarnaast worden er steeds meer films uitgebracht en stijgt het aanbod van speciale voorstellingen zoals opera, ballet of concert op het grote doek. Elke week zwoegt onze programmatieafdeling op ons nieuwe programma, en elke week maken we lastige keuzes. Welke films vertonen we wel en welke films gaan we niet vertonen. Dit zijn vaak lastige keuzes omdat we weten dat we regelmatig bezoekers teleur moeten stellen. En dat willen we niet meer. We hebben zoveel mooie en leuke ideeën, de prachtige, historische Aula is daarvoor de beste plek. 

Heb je nog vragen?

Wij wijzen u op ons Privacy Statement