Bekijk, Beleef & Bewonder

De eyecatcher van de hoek Molenstraat-Heerenstraat is ons opvallend vormgegeven Theatercafé van het Heerenstraat Theater. 
Ons filmtheater beschikt over drie moderne zalen met veel zitcomfort, beenruimte en de nieuwste digitale projectieapparatuur en geluidstechniek. Hierdoor kan je de film beleven zoals het hoort. haarscherp beeld en in alle zalen Dolby 7.1 surround-geluid. Onze 'Van Oscar tot Arthouse'-programmering zorgt ervoor dat er voor elke filmliefhebber van jong tot oud iets te bekijken, te beleven en te bewonderen is.

Behalve films vertonen we ook live opera's, concerten en ballet op het witte doek. Daarnaast zijn onze speciale filmevents van het filmtheater befaamd. Deze vari√ęren van Franse Arthouse-premi√®res, inleidingen tot literaire avonden. En van films met high tea tot speciale premi√®re-avonden, zoals bijvoorbeeld de inmiddels roemruchte Ladies Nights. Bovendien is het sfeervolle terras in de zon of het Theatercaf√© ‚Äď ook voor niet-filmbezoekers ‚Äď een heerlijke plek voor het begin of einde van een complete middag of avond uit in de Molenstraat.

Maar het is bij ons niet alleen de film waar het om gaat. We zetten met zijn allen net een stapje verder, we geven graag een persoonlijke tint aan je filmbezoek. We zorgen voor perfecte koffie, verse koeken, goede wijnen en fijn bieren. Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen de perfecte avond of middag uit beleeft. 

Heb je nog vragen? Neem contact op via ons contactformulier.


Historie Heerenstraat Theater
Sinds 1978 wordt er film vertoont op de hoek Heerenstraat-Molenstraat, maar in 2004 spande het erom. Zou studentenstad Wageningen nog zijn eigen filmtheater behouden? Het leek even alsof er geen filmtoekomst voor de stad was. Maar gelukkig volgde de overname door drie gemotiveerde Wageningse ondernemers met een grote passie voor film. Zij zorgden voor een doorstart van het bestaande theater onder de naam Heerenstraat Theater. De ondernemers delen een duidelijke visie: bezoekers een heerlijke avond uit bezorgen.

Om nog meer kwaliteit te bieden is in 2005 gestart met digitaliseren van één van onze zalen, waarmee we in die tijd ver vooruit liepen. In 2008 werd het het Theatercafé uitgebreid en er ontstond een gezellig, zonovergoten terras. Natuurlijk liepen we ook met het vertonen van 3D-films voorop. Als één van de eersten in het land installeerden we in 2009 een 3D-projector van de tweede generatie digitale projectieapparatuur. Sinds 2011 zijn al onze zalen volledig gedigitaliseerd, alle stoelen vervangen (in zaal 2 & 3 hebben we heerlijke sofa's) en anno 2021 blijven we dagelijks zorgen voor een sfeervolle omgeving en optimale (film)beleving.