Veelgestelde vragen

De onderstaande vragen horen wij vaak. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Waarom staat het programma er maar t/m woensdag op?

Een filmweek loopt in Nederland altijd van donderdag tot en met woensdag. We passen het programma elke week aan op de wensen van onze bezoekers. Het nieuwe programma staat elke week op maandagmiddag op onze website. Zie hier onze filmagenda.

Tot wanneer is film x te zien?

Hoe lang een film op ons programma staat is afhankelijk van het succes van de film en de nieuwe films die in première gaan. Het is dus niet mogelijk om op voorhand precies te bepalen hoeveel weken een film zal draaien. Een gemiddelde film vertonen we vijf weken. Sommige dus korter, sommige langer.

Gaat film X bij jullie draaien?

Zodra bekend is welke film bij ons gaat draaien vermelden we dit op onze website onder verwacht. Houd dit dus regelmatig in de gaten.

Eenvoudig parkeren?

Parkeren bij het Heerenstraat Theater lastig? Helemaal niet! Tijdens vrijwel al onze avondvoorstellingen, en de voorstellingen op zondag, kan je namelijk gratis parkeren op de parkeerplaatsen Gevangentoren en Gedempte Gracht. Op werk- en zaterdagen overdag, en op vrijdagavond tot 21.00 uur, kost parkeren daar €1,60 per uur.

Alle films worden met een voorprogramma en een pauze vertoond. Tel dus altijd 30 minuten op bij de lengte van de film. ...Of wat meer als je nog wat wil nagenieten...

Verkopen/accepteren jullie ook Bioscoopbonnen?

We verkopen de Heerenstraat Theater Cadeaubon. Voor € 12,50 geef je een compleet avondje uit. De ontvanger van de bon kan naar een film naar keuze en krijgt ook nog eens een drankje in de pauze.

Naast onze eigen cadeaubon verkopen en accepteren we ook de Nationale Bioscoopbon. Deze kan je ook gebruiken voor de betaling van je online tickets.
De Nationale Bioscoopbon kun je aan onze kassa kopen, binnen onze openingstijden, met een waarde tussen de € 5,00 en € 150,00. Deze bon is 365 dagen per jaar te verzilveren voor iedere gewenste film. Om van de Nationale Bioscoopbon een nog origineler cadeau te maken, is deze bon leuk te verpakken in een filmblik. Het filmblik kost slechts € 2,00.

Zit er een pauze in de film?

Een avondje uit is bij ons meer dan alleen een film kijken. Daarom vertonen we in principe alle films met een pauze van circa 15 minuten. Zo kan je rustig het eerste deel van de film bespreken onder het genot van een glas wijn of een kopje koffie. 

Ik wil graag een borrel, feestje of een film op maat organiseren, met wie kan ik contact opnemen?

Als je graag een feestje/borrel of andere activiteit bij ons wilt organiseren, stuur dan een mail naar ons algemene adres, vragen en contactgegevens. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Is het Heerenstraat Theater toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Wij beschikken over drie zalen. Zaal 1 is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is in ons pand geen lift aanwezig. Zaal 2 en 3 zijn per trap bereikbaar.

Berekenen jullie reserveringskosten?

Wij berekenen geen reserveringskosten, ongeacht de wijze waarop je reserveert (aan de kassa, telefonisch of op onze website). Koop je tickets online en ontvang direct een euro korting per ticket (alleen geldig bij reguliere filmvertoningen).

Op welke dagen bieden jullie studenten- en/of 65+ korting aan? En hoe zit het met feestdagen?

We bieden deze kortingen aan van zondagavond tot en met donderdagavond. Op nationale feestdagen en in de kerstvakantie zijn deze kortingen niet geldig. Kijk hier voor een compleet overzicht van onze prijzen en kortingsmogelijkheden.

Soms staat er bij een film OV of NL, wat betekent dit?

Sommige animatie- of op familie gerichte films zijn zowel in de OV (Originele Versie) als de NL (Nederlands gesproken) versie te bekijken. Bij elke film die zowel in de Originele versie als de Nederlandse versie wordt uitgebracht maken wij de keuze welke versie(s) we vertonen.

Waar kan ik terecht als ik iets verloren ben in de bioscoop?

Als je iets verloren bent in onze bioscoop dan kun je het beste een mailtje sturen via ons contactformulier. Vermeld hierin wat je bent verloren, waar (welke zaal) en wanneer en we beantwoorden je mail z.s.m.

Hoe zit het met de leeftijdskeuring van 16 en 18 jaar?

Bezoekers die jonger dan 16 of 18 zijn kunnen we helaas niet toelaten bij een film die de leeftijdsclassificatie 16 of 18 jaar en ouder heeft. Dit kan dus ook niet onder begeleiding van een volwassene. Bij twijfel vragen we om legitimatie. Volgens artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht is een bioscoopexploitant strafbaar wanneer hij iemand jonger dan 16 0f 18 toelaat tot een film met de kijkwijzer van 16 of 18.

Hoe zit het met de leeftijdskeuring van 6, 9, en 12?

De kijkwijzer van 6, 9 en 12 jaar en ouder is een adviesleeftijd. Het is geen advies of een film geschikt is voor deze leeftijd, maar of een film schadelijk is onder een bepaalde leeftijd. Je mag als je jonger bent in principe naar deze film. Twijfel je als ouder of de film geschikt is voor je kind? Bekijk dan de trailer van de film, deze geeft vaak een goede indicatie van wat er in de film voorkomt.

Ik heb een compliment of een klacht, waar kan ik terecht?

We vinden het erg leuk om te horen dat je bij ons een fijne dag of avond hebt gehad. Maar als dit niet zo is horen we het natuurlijk ook graag en zorgen we voor een passende oplossing. Je kunt voor zowel complimenten als klachten een mailtje sturen via ons contactformulier.

Vertonen jullie digitaal?

Onze projectie- en geluidsapparatuur is van de nieuwste generatie en is geheel digitaal. Daarnaast zijn alle zalen uitgerust met Dolby 7.1 Surround Hierdoor is het beeld messcherp en het geluid glashelder. Dat zie je en dat hoor je. Door de digitale projectie kan je in ons theater een bezoek te brengen aan een 3D-voorstelling. Zo’n voorstelling geeft letterlijk een extra dimensie aan je avondje uit.

Zijn er vacatures?

We beschikken over een vast team medewerkers. Indien er vacatures open staan, zijn ze HIER te vinden. Je kan natuurlijk altijd een open sollicatie sturen. 

Beschikken jullie over airconditioning in de filmzalen?

In alle zalen hebben we airco dus ook in de zomer is het erg fijn om naar onze films te gaan.

Worden de zalen goed geventileerd?

Elk van onze drie filmzalen zijn voorzien van een apart ventilatiesysteem die buitenlucht aanvoert, lucht wordt dus nooit gerecirculeerd. In alle zalen staat de ventilatie dag en nacht aan, waardoor er continu wordt frisse buitenlucht wordt aangevoerd. 

Voel je toch nog aarzeling om met veel mensen in een ruimte te zitten, raden we je aan om op dalmomenten naar de film te komen. Op een doordeweekse dag in de avond of ’s middags is het bijvoorbeeld rustiger dan in het weekeinde. Ook kan je tickets vooraan in de zaal reserveren, dit zijn over het algemeen minder bezette plekken.

Mag ik mijn drankje mee de zaal innemen?

In elk van onze 3 zalen kun je bij de zitting je drankje kwijt. Dus neem het ervan en neem je drankje lekker mee de zaal in. 

Wordt elke film nog steeds persoonlijk ingeleid?

Jazeker, dat doen we nog met veel plezier.