Filmmiddag georganiseerd door en voor de senioren uit Wageningen en omgeving

Donderdag 24 januari om 14:00 uur - The Favourite

Elke derde donderdag van de maand (tenzij anders wordt aangegeven) wordt er een filmmiddag door het Platform Wageningse Ouderen in het Heerenstraat Theater georganiseerd. 

Op donderdagmiddag 24 januari is de volgende PWO filmmiddag. Dit keer kunt u genieten van The Favourite,  een bijzonder kostuumdrama van regisseur Giorgos Lanthimos. En ook nog eens genomineerd voor 5 Golden Globes.

Filminhoud
In het begin van de achttiende eeuw is Engeland in oorlog met Frankrijk. Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in plaats van de labiele koningin Anne over het land en draagt zorg voor haar slechte gezondheid en woede-uitbarstingen.

Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Maar zijn Abigails bedoelingen wel zuiver? Wanneer de oorlogspolitiek Sarah namelijk compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich maar wat snel over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar eindelijk de mogelijkheid om haar langgekoesterde ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek, konijn, ananas of eendenrace tussenkomen.

The Favourite is de nieuwste film van Yorgos Lanthimos, die de laatste jaren internationaal hoge ogen gooide met The Lobster (winnaar van de juryprijs in Cannes) en The Killing of a Sacred Deer (prijs voor Beste Scenario in Cannes). The Favourite won twee prijzen tijdens de 75e editie van het filmfestival van Venetië. Olivia Colman won in de categorie Beste Actrice, daarnaast sleepte de film ook de juryprijs in de wacht. Twee jaar geleden won Colman nog een Golden Globe voor haar bijrol in de televisieserie The Night Manager. Ze krijgt tegenspel van Oscarwinnaressen Emma Stone (La La Land, Birdman, Irrational Man), en Rachel Weisz (Disobedience, The Constant Gardner, Youth).

Tickets kosten € 7,75 per persoon inclusief een kopje koffie of thee en een plak cake in de pauze. Klik HIER voor tickets.

maandag 15:00 uur
dinsdag 15:00 uur
woensdag 14:00 uur
donderdag 15:00 uur (1e & 3e donderdag open om 13:00 uur)
vrijdag 15:00 uur
zaterdag 12:00 uur
zondag 12:00 uur